Sådan arbejder vi med bortdonation i Region Hovedstaden

​Læs mere om hvad Genbrug og Donation laver, og hvordan Region Hovedstaden har besluttet at arbejde med bortdonation af brugt udstyr.

I mange år har vi bortdoneret brugt hospitalsudstyr til organisationer der efterspørger det. Her har det primært være passioneret hospitalspersonale, der på hospitalerne har stået for at indsamle og udlevere det.

Vi har nu set flere fordele i at systematisere og samle området for bortdonation af hospitalsudstyr til ét sted, der står for at indsamle, renovere og opbevare udstyret, og sikrer at det bliver sendt afsted til modtagere, der har behov og forudsætninger for at kunne bruge det, så det kan komme til at gøre en forskel for udviklingen i verdens fattigste lande.

Genbrug og Donation er oprettet for at sikre:

  • At kvaliteten af udstyret er i orden, så det har en væsentlig levetid hos modtager.
  • At vi kender til behov og forhold hos modtager, så vi sikrer at det er det rette udstyr der sendes.
  • At vi effektiviserer arbejdet til fordel for både vores interne arbejdsgange, vores indsatser inden for miljø og klima og for modtagerne verden over.

Renoveringsværksted

Vores lager i Glostrup er certificeret som renoveringsværksted gennem Udenrigsministeriets puljeordning Genbrug til Syd (GTS), og indgår på lige vilkår som andre nationale tiltag i den samlede puljeordning, der støtter renovering og forsendelse af brugt udstyr til Syd.


Renoveringsværkstedet er etableret med tanke på et overordnet samarbejde med GTS og de andre renoveringsværksteder til gavn for donationsarbejdet.
På værkstedet foretager vi mindre reparationer og eftersyn, og sikrer at udskifte væsentlige dele inden afsendelse. Generelt sikrer vi på værkstedet, at udstyret har en vis standard, at der medfører ekstra dele, tilbehør og evt. vejledninger med. Desuden skal udstyret emballeres og pakkes, således at det kan komme frem til modtager i forsvarlig stand.

Læs mere om renoveringsværkstederne og Genbrug til Syd.
 

Hverdagen på lageret

Ud over den faste bemanding er værkstedet løbende bemandet af frivillige, studerende, flexjobbere, pensionister og folk i jobtræning, og vores mål er at gøre en forskel både lokalt og internationalt.

Læs mere om vores hverdag på vores Facebook-side.


 

Redaktør