Kom med indenfor i de nye hospitaler

​Piet vil have flere farver og plads til kæledyr, og overlægen opererer en vandmelon med de nyeste metoder inden for hjernekirurgi. Se med og hør mere om fremtidens hospitaler i Region Hovedstaden.

Det handler om alt fra akutmodtagelser til højtspecialiserede behandlingsmetoder, når vi bygger nye hospitaler. Her skal være plads til både børn og familier, og man skal som indlagt have mulighed for ro og privatliv på en af de mange nye ensengsstuer. 

​Kom med ind bag murene og tankerne bag regionens mange hospitalsbyggerier.


Varighed: 4.19 min.


Resumé af videoen "Derfor bygger vi nye hospitaler"

​I videoen fortælles der, at der bliver bygget nye hospitaler i hele Danmark i disse år - også i Region Hovedstaden. Det bliver både dyrt og klimavenligt.

Det skal være bedre at være barn i de nye hospitaler. I videoen fortæller 11-årige Piet, at han gerne vil have flere farver på væggene og plad til venner og familie. Og så vil han gerne have en playstation.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet fortæller, at der i de nye byggerier kommer fælles akutmodtagelser, hvor specilisterne kommer til patienten, i stedet for at patienten skal sende til specialisten på afdelingerne.

Der kommer ogs nye ensengsstuer, hvor der er plads til privatliv og pårørende.

Overlæge på Neurologisk afdeling på Rigshospitalet Lars Pinborg viser på en melon, hvordan man på de nye operationsstuer kan operere i hjernen mere skånsomt, så man hurtigere kan komme hjem igen. Samtidig kan man blive skannet under operationen.
Redaktør