Om opgaveudvalget for psykisk sygdom og afhængighed

Udvalget har til opgave at finde nye løsninger på de udfordringer, unge og deres familier kan opleve, når personer med psykisk sygdom samtidigt har et misbrug.
Udvalget nedsættes fra september 2019 og skal pege på, hvordan regionen kan bidrage til at blive bedre til at tage imod mennesker, der er forpinte af psykisk sygdom, og samtidig håndterer, at de drikker, tager hash eller andre stoffer. 
Udvalget skal også drøfte, hvordan overgangen fra behandlingen på hospitalet til tilbuddene i kommunen bliver bedre, og hvordan man får inddraget pårørende på en god måde.  

Udvalget skal bestå af 10 borgere, 3 regionspolitikere og to kommunalpolitikere

Regionen ønsker, at de 10 borgere i udvalget er:

  • Bosiddende omkring Psykiatrisk Center Glostrup og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup:  Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, København (Amager, Valby og Vesterbro) Tårnby og Vallensbæk.

  • Er mellem 15-30 år og har inden for den seneste tid eller tidligere haft kontakt med et psykiatrisk center på grund af psykisk sygdom og lidt for meget alkohol eller stoffer.

  • Er pårørende eller familiemedlem til en ung, der har eller tidligere har haft en psykisk sygdom og et problem med afhængighed af fx alkohol eller stoffer.

Formand for udvalget er Jesper Clausson (S) og næstformand for udvalget er Carsten Scheibye (V).Opsamling fra møderneRedaktør