Rapporter om Transport for Greater Copenhagen

​Region Hovedstaden fik i 2015 og 2016 udarbejdet en kortlægning af sammenhænge i den kollektive trafik. Se rapporterne her på siden.

Sammenhænge i den kollektive transport

Arbejdet med at skabe en sammenhængende kollektiv transport til gavn for borgerne, er et prioriteret området for Region Hovedstaden. Som et led i denne indsats udarbejdede Struensee & Co. for Region Hovedstaden ​ to analyser ”Transport for Copenhagen” om sammenhængen i den kollektive trafik og ”Større sammenhæng i den kollektive trafik i Greater Copenhagen”. 

​Region Hovedstadens har udarbejdet analyser og undersøgelser som viser, at den offentlige transport i Greater Copenhagen både har haft en lavere passagervækst og færre tilfredse passagerer end andre sammenlignelige nordeuropæiske byer. Analyserne viser også, at et styrket DOT (Din Offentlige Transport) giver bedre service og flere passagerer, såfremt DOT aktivt tager hånd om flere af de kundevendte aktiviteter. 

Den kollektive trafik på Sjælland er i dag organiseret med udgangspunkt i en række aktører, herunder Movia, Lokaltog A/S, DSB, DSB S-tog, DSB Øresund, Metroselskabet og Hovedstadens Letbane. 

Analyserne skal ses i forlængelse af etableringen af organisationen ”Din Offentlige Transport” (DOT), der er udmøntning af lov om trafikselskaber fra 2010, der pålægger Movia, Metroselskabet og jernbanevirksomhederne på Sjælland at samarbejde om den offentlige servicetrafik i en organisation inden for Movias geografiske område (Region Sjælland og Region Hovedstaden uden Bornholm).

Hent rapporten "Transport for Greater Copenhagen. December 2015" (pdf, åbner i nyt vindue)

Hent rapporten "Større sammenhæng i den kollektive trafik i Greater Copenhage. Juni 2016" (pdf, åbner i nyt vindue)

Faktaark

Ud fra rapporten er der udarbejdet en række faktaark, der beskriver en række udfordringer ved blandt andet den måde, den kollektive trafik er skruet sammen på i dag.

Faktaark om trængselsudfordringen (pdf, åbner i nyt vindue)​
Faktaark om investeringer i infrastrukturen (pdf, åbner i nyt vindue)
Faktaark om kollektiv transport (pdf, åbner i nyt vindue)
Faktaark om luftforuregning (pdf, åbner i nyt vindue)​
Faktaark om beslutningstagere på trafikområdet (pdf, åbner i nyt vindue)
Faktaark om udenlandske erfaringer (pdf, åbner i nyt vindue)
Faktaark om virksomhedernes og borgernes mening (pdf, åbner i nyt vindue)


Redaktør