​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​Scree​​​ning for livmoderhalskræft

Invitation af​ kvinder til screening for livmoderhalskræft
En livmoderhalskræftscreening kan vise, om du har celleforandringer i livmoderhalsen. Screeningen foregår ved, at du hos din egen læge får taget en celleprøve fra livmoderhalsen. Derefter sendes prøven til undersøgelse på et laboratorie og testes for celleforandringer.

Du får automatisk tilsendt en invitation til screeningen via eboks eller post. Du skal altså ikke selv henvende dig for at blive indkaldt til undersøgelse. Når du har modtaget brevet, skal du kontakte egen læge for at planlægge en tid til screeningsundersøgelsen. Undersøgelsen er et frivilligt tilbud, som du til enhver tid kan framelde dig.

Indkaldelse til screeningen sker på baggrund af CPR-nummer. Kvinder, der skifter til et mandligt CPR-nummer, inviteres derfor ikke automatisk til screening for livmoderhalskræft. De kan dog selv bestille en undersøgelse hos egen læge. Mænd, der skifter til et kvindeligt CPR-nummer, vil automatisk blive inviteret til screening for livmoderhalskræft, men vil have mulighed for at framelde sig screeningsprogrammet.​

Læs mere om screening for livmoderhalskræft på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere om screening for livmoderh​alskræft på Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Du kan til enhver tid framelde dig screenings​programmet via sundhed.dkRedaktør