​​​​​

Nyt Hospital Nordsjælland samler flytteerfaringer

​Der var flag og balloner til patienterne, da Kvinde-Barn Afdelingen og Akuthuset fra det gamle Herlev Hospital søndag morgen flyttede ind i nye bygninger. Nyt Hospital Nordsjælland var med for at samle de gode erfaringer, til når Nordsjællands Hospital samler de nuværende matrikler på det nye hospital i Favrholm.

Vent...
Det var de udstyrstunge afdelinger på Herlev Hospital, der skulle flyttes, og det har krævet flere års grundig forberedelse og detaljeret flytteplanlægning. I løbet af lørdag og søndag flyttede Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling ind i helt nye rammer.

En gruppe fra Nyt Hospital Nordsjælland var fluen på væggen ved den sidste nedpakning og flytningen af de første patienter. De fik mulighed for at tale med afdelingernes flyttekoordinatorer, som gav et i særligt indblik i de mange forberedelser, der ligger til grund for en vellykket flytning.

- Vi lærer noget, hver gang vi observerer en hospitalsflytning, som er en meget kompleks opgave. De mange gode erfaringer er værdifulde for os, når vi skal flytte ind i vores nye hospital om få år. Derfor er vi glade for at blive inviteret med til en så kompliceret flytning, som den der netop er veloverstået på Herlev, siger Maiken Ruders, der er vicedirektør og ansvarlig for flytningen til Nyt Hospital Nordsjælland. ​

En time fra flytning til første operation

Patientflytningen forløb roligt og velkoordineret, og i løbet af tre timer var alle patienter modtaget med flag og balloner i de nye rammer. Den nye operationsgang åbnede søndag morgen, og allerede inden for den første time lå den første patient på operationslejet.

Både planlægning og udførelsen af flytningen er sket i samarbejde mellem erfarne folk fra en række faggrupper på hospitalet, Center for IT og Medicoteknologi, Center for Ejendomme, og det canadiske flytterådgivningsfirma Health Care Relocations, som arbejder med hospitalsflytninger i hele verden.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor