Alle syv forslag i projektkonkurrencen er godkendt

Nu, da det formelle er på plads, kan den egentlige bedømmelse af forslagenes kvalitet og kreativitet begynde.
De syv konsortier, der er udvalgt til at være med i projektkonkurrencen om at tegne Nyt Hospital Nordsjælland, er stadig alle med i opløbet efter den første – formelle – bedømmelsesrunde.
 
I projektorganisationen Nyt Hospital Nordsjælland  glæder man sig over godkendelsen. ”Det ville være ret ærgerligt, hvis et eller flere forslag skulle udgå på grund af formelle fodfejl,” siger Projektdirektør Henrik Schødts. ”Som det ser ud nu, får bedømmelseskomiteen forslagene fra samtlige syv teams. Det er det bedst mulige udgangspunkt vi kunne ønske os”.
 
Det er Region Hovedstadens konkurrencesekretær Cowi, der i samarbejde med Akademisk Arkitektforening, Dalux og og Kroman Reumert har gennemgået alle syv forslag og heraf kan konstatere, at de alle lever op til de krav, der er stillet i konkurrencen. Det handler om, at forslagene er indleveret rettidigt, at alle anonymitetskrav er overholdt og at hovedopgaven er besvaret fyldestgørende og inden for et samlet bruttoareal på 124.000m2.
 
Forslagene bliver offentliggjort den 17. september 2013, når første fase af bedømmelsen afsluttes med kåring af 1-3 vindere. Herefter fortsætter vinderne med at udvikle deres forslag under forhandling med Region Hovedstaden frem til marts 2014, hvor én endelig vinder kåres.
 
 Hospitalet forventes klar til ibrugtagning i 2020.
Redaktør