​​​

Søndag slår vi porten op til Sjællands største byggeplads

​Her arbejder over 400 dygtige håndværkere, og firkløveren vokser dag for dag. Men d. 4. september står kranerne stille, så du kan komme inden for i det enorme byggeri, der om få år bliver til Nordsjællands nye akuthospital. 

Vent...

​Vi inviterer dig til at besøge fire forskellige zoner, der fører dig igennem byggeriet af det nye hospital, så du kan lære firkløveren bedre at kende. I zone 1 – også kendt som strædet – byder vi dig velkommen og vi har hjelme og veste klar til de mindste, så de er klædt godt på til turen på byggepladsen.

I zone 2 – vores besøgscenter – kan du blive klogere på de historiske facts om Nordsjællands nye hospital. Vi har en tidslinje, som fører dig fra fortiden til nutiden. Du kan også lære mere om både naturen og infrastrukturen rundt om hospitalet og høre om visionen for Favrholm, Hillerøds nye bydel. Det er Hillerød Kommune, der står for dette, og der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål. Til slut kan du se en spritny animationsfilm om hospitalet, der viser dig, hvorfor firkløverformen er genial. 

Zone 2 tæller også vores tagterrasse, hvor du kan nyde udsigten over byggepladsen og med en kikkert stille skarpt på de detaljer, der har gjort dig ekstra nysgerrig. Du kan slutte af med et foto af dig selv med byggeriet i baggrunden. 

Velkommen indenfor 

I zone 3 befinder vi os inde i selve bygningen. Her kan du komme op og opleve udsigten fra en af sengestuerne og møde sygeplejersker, der fortæller om, hvordan det bliver at være indlagt på det nye hospital. 

Det er også i zone 3, du kan høre mere om arkitekturen – og se det, der bliver til en af hospitalets mange gårdhaver. Her kan du se eksempler på materialer, der skal bruges på hospitalet, og få mere viden om de fysiske rammer og omgivelser. 

Eventpladsen – noget for alle aldre 

Zone 4 byder på en masse forskellige aktiviteter for både store og små. På vores bamsehospital kan sløje bamser få målt blodtryk og dukker med brækkede ben får hurtigt en bandage på, så husk at tage de skrantende bamser og dukker med. 

I vores store 3D-program kan du selv gå på opdagelse i hospitalet og zoome ind på fascinerende detaljer. For eksempel hvor overraskende mange stikkontakter der egentlig er brug for på det nye hospital. Vi har også en stor plantegning på papir, som de mindste kan udsmykke med Playmobil, mens de voksne kigger nærmere på blandt andet sengeslangen. 

Hospitalsklovnen Victor har sin egen stand, hvor han især underholder de yngste gæster og muligvis binder dig en røverhistorie på ærmet. 

Vi har også en enorm sandkasse, hvor små og store kan lege byggemænd for en dag, når der skal flyttes sand med både tårnkraner og gravkøer. 

Oven på alt det her er du sikkert blevet sulten. I vores madtelt kan du nyde en grillpølse og få lidt koldt at drikke, og der er også en kop kaffe med lidt sødt til. 

Vi glæder os til at se dig til Åbent Hospital.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor