​​​

Webinar om Fælles beslutningstagning - materiale fra dagen

Torsdag den 23. september 2021 afholdte Center for Patientinddragelse et webinar med overskriften "Fælles beslutningstagning - fra intention til systematisk praksis". Her på siden kan du finde materiale fra dagen.

Hvilken forskel gør fælles beslutningstagning for patienterne og for klinikerne? Hvad er forudsætningerne for en succesfuld implementering? Hvordan får vi de gode intentioner og det gode arbejde med FB til at slå rødder? 

Det var nogle af de spørgsmål, der blev besvaret ved webinaret den 23. september. 


Indhold og materiale fra de fire oplæg

Ved webinaret havde vi besøg af fire garvede kvinder, der alle har stor erfaring med at implementere fælles beslutningstagning i den kliniske praksis. 

Herunder finder du slides og andet materiale fra de fire oplæg samt information om, hvordan du kan få fat i videooptagelsen af webinaret.


1. Individuel Patientinvolvering - hvorfor og hvordan?

v. Lisbeth Kallestrup, Chef for Kvalitet og Patientinvolvering, Aarhus Universitetshospital. 

Lisbeth introducerede til forskningen inden for individuel patientinvolvering med vægt på Fælles Beslutningstagning, herunder evidensen for Fælles Beslutningstagning, hvad der mangler viden om, og hvilke udfordringer der findes.


2. Fælles beslutningstagning: Hvordan og hvornår?

v. Karina Olling, Daglig leder, Center for Fælles beslutningstagning

Karina startede med at fortælle om Center for Fælles Beslutningstagning (se slides). Herefter blev hun interviewet om, hvad Fælles beslutningstagning er, og hvordan man når fra intention til systematisk praksis.

Under sit oplæg refererede Karina til forskellige studier om Fælles Beslutningstagning. Tryk på plusset for at finde referencerne.3. Fælles beslutningstagning på Rigshospitalet

v. Anne Berg, Service Designer, MSc, Rigshospitalet

Anne fortalte om de foreløbige erfaringer med at implementere Fælles Beslutningstagning i Center for Kræft og Organsygdomme på Rigshospitalet. Hun kom bl.a. ind på forudsætninger for en succesfuld implementering, og hvilke udfordringer de har stødt på undervejs i processen.

Se slides fra Anne Bergs oplæg (.pdf)


4. Fælles beslutningstagning - valg af fødemåde efter kejsersnit 

v. Kristina Petersen, Ledende oversygeplejerske, Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Hvidovre Hospital

Kristina fortalte om afdelingens gode erfaringer med at udvikle et beslutningsstøtte-værktøj til brug i forbindelse med valg af fødemåde efter kejsersnit. Beslutningsstøtte-værktøjet kan ses på hjemmesiden www.efterkejsersnit.dk.

Se slides fra Kristina Petersens oplæg (.pdf)


Videooptagelse af webinaret

Ønsker du at se eller gense hele webinaret, så kontakt cpi@regionh.dk. Vi sender gerne webinaret til dig til brug lokalt.


CPI og Fælles Beslutningstaning

I Center for Patientinddragelse (CPI) rådgiver og støtter vi arbejdet med implementering af Fælles Beslutningstagning i klinikken. Læs mere om hvad vi kan tilbyde her.

Kontakt os hvis du vil vide mere om dette arbejde. 

Mail: cpi@regionh.dk
Telefon: 3864 9966 (telefontid 9:00-12:00)

Vil du vide mere om Fælles Beslutningstagning?

Bliv klogere på hvad Fælles Beslutningtagning er og hvilke værktøjer, der findes.


Redaktør