Persondatapolitik for CPI

CPI har adgang til personoplysninger i forbindelse med de undersøgelser, vi gennemfører. Dine oplysninger er beskyttet og bliver behandlet fortroligt. Denne persondatapolitik fortæller, hvordan vi behandler og beskytter dine personoplysninger.

Hvad er en personoplysning?

En personoplysning er enhver oplysning, der kan forbindes til en bestemt person. 
I Center for Patientinddragelse (CPI) vil vi typisk benytte personoplysninger som disse:
  • navn
  • adresse
  • CPR-nummer
  • helbredsoplysninger
  • civilstand
  • sociale forhold

Hvordan får CPI adgang til personoplysninger?

CPI får adgang til personoplysninger via to kanaler: 
  • Gennem registre
  • Gennem oplysninger udleveret med dit samtykke

Hvorfor indsamler og behandler CPI personoplysninger?

Formålet med CPIs undersøgelser er oftest at forbedre kvaliteten af de ydelser, patienterne får i sundhedsvæsenet. Vi indsamler og behandler fx dine personoplysninger med henblik på at høre din mening om din behandling i sundhedsvæsenet.

Sådan behandler CPI dine personoplysninger

CPI behandler kun personoplysninger om dig, hvis lovgivningen giver mulighed for det, eller hvis du giver dit samtykke. Et samtykke er altid frivilligt, og du kan til enhver tid trække det tilbage.

Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante, tilstrækkelige og nødvendige i forhold til at opfylde de formål, som oplysningerne er indsamlet til. 

CPI behandler altid dine personoplysninger fortroligt. Uanset hvordan dine personoplysninger er indsamlet, vil de altid kun blive benyttet til CPIs undersøgelser – aldrig til individuel sagsbehandling eller lignende.

Sådan opbevarer CPI dine personoplysninger

Vi opbevarer alle personoplysninger på et sikkert drev, som kun udvalgte medarbejdere har adgang til. Det sikre drev logges, så det er muligt at spore, hvem der har kigget på de personoplysninger, der ligger på drevet.

Vi må opbevare dine personoplysninger, så længe de er i brug i forbindelse med en undersøgelse i CPI-regi. Vi sletter derfor personoplysningerne om dig efter undersøgelsens ophør. 

Resultaterne af en undersøgelse anonymiseres

Resultaterne af CPIs undersøgelser offentliggøres på en måde, så det ikke er muligt at identificere dig som enkeltperson – med mindre andet er aftalt med dig.

Du har mulighed for at klage

Hvis du mener, at CPI ikke behandler dine personoplysninger korrekt i forhold til databeskyttelseslovgivningen, har du mulighed for at klage til Datatilsynet.

Du bør altid først tage kontakt til CPI/Region Hovedstaden, hvis du mener regionen udsætter dig for en behandling af oplysninger i strid med databeskyttelseslovgivningen.

Region Hovedstadens hjemmesider bruger cookies

En cookie er en lille tekstfil, der gemmes af din browser, når du besøger en hjemmeside. Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside og til at indsamle statistik.

Redaktør