Årets Hovedstadspris: Ny pris hædrer dem, der går forrest i udviklingen af hovedstaden

​Region Hovedstaden uddeler i år for første gang Hovedstadsprisen. Prisen gives for en særlig indsats, der har styrket hovedstadsregionen via initiativer eller formidling, der sætter hovedstadsregionen på landkortet. Prisen overrækkes fredag til afgående rektor for IT-Universitetet, Mads Tofte, fordi han har sat digitalisering på dagsordenen og fået flere kvinder til at tage en uddannelse indenfor IT.
Vent...

"Vi har i regionsrådet besluttet at indføre Årets Hovedstadspris for at anerkende dem, der tør gå forrest og bidrage til udviklingen af vores regionale styrker. Det er helt afgørende for en stærk hovedstadsregion, at vi har fyrtårne, som går forrest i udviklingen. Med prisen ønsker vi at sætte fokus det, vi er rigtigt gode til i hovedstadsregionen – og selvfølgelig hædre dem, som sætter vores region på landkortet og skubber udviklingen i den rigtige retning," siger medlem af dommerkomitéen, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Mads Tofte vinder Hovedstadsprisen

Afgående rektor for IT-universitetet, Mads Tofte, overrækkes som den første Årets Hovedstadspris. Prisen uddeles af en komite, som består af Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Mandag Morgen, Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen samt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), 1. næstformand Henrik Thorup (DF) og 2. næstformand Karin Friis Bach (R).

"Mads Tofte er en institution i den danske IT-branche. Fra ingenting har han banket et IT-Universitetet op til at blive en anerkendt og central uddannelsesinstitution i hovedstadsområdet, som uddanner kompetente unge til de etablerede virksomheder og til det nye vækstlag af digitale startups i Danmark," siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Sophie Hæstorp Andersen mener, at Mads Tofte fortjener anerkendelsen, fordi han har sat digitalisering på dagordnen og bidraget kvalificeret og velovervejet til debatten om IT-udviklingen. Samtidig har han igennem sine 20 år som rektor for IT-universitetet haft særligt fokus på at gøre kvinderne mere interesseret i IT-branchen:

"Mads har haft blik for nødvendigheden af at få flere kvinder til at uddanne sig indenfor IT. I dag er IT ikke bare en branche for mænd – og det har skabt en vigtig diversitet i de digitale løsninger, som de nyuddannede IT-specialister bringer med ind i offentlige og private virksomheder. Mads bærer helt sikkert en del af ansvaret, og derfor fortjener han et kæmpe skulderklap i forbindelse med, at han nu går af," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Kvinderne skal være med til at udvikle fremtidens digitale løsninger

Mads Tofte er meget glad for prisen og ikke mindst for anerkendelsen af hans arbejde for at ændre på forestillingerne om, at IT-branchen kun er for mænd.

"Jeg er meget glad for prisen. Både for den generelle anerkendelse af mit og resten af universitets arbejde – men særligt for anerkendelsen af vores indsats for at få flere kvinder til at uddanne sig indenfor IT. Vores studerende skal jo ud og være med til at udvikle fremtidens digitale løsninger, som kommer til at forme vores liv og fremtid. Den fremtid skal kvinderne jo også leve i, så de skal selvfølgelig være med til at forme fremtidens digitale løsninger. Når vi har flere kvinder med i processerne, ændres produkterne og der kommer nye perspektiv på, hvad IT-systemer skal kunne," siger Mads Tofte.

Prisen overrækkes ved Region Hovedstadens nytårskur fredag d. 25. jan. 14.00 på Rigshospitalet.

Fakta om Årets Hovedstadspris 2018

  • Prisen gives til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for at styrke hovedstadsregionen via initiativer eller formidling – med andre ord en person, der har sagt eller gjort noget særligt for at sætte hovedstadsregionen på landkortet, f.eks. inden for hovedstadens styrkepositioner.
  • Bag udpegelsen står en komite bestående af seks medlemmer; Formandskabet i Region Hovedstaden besående af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), 1. næstformand Henrik Thorup (DF) og 2. næstformand Karin Friis Bach (R) og samt Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Mandag Morgen, Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, og Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen. 

Yderligere information

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via regionens pressevagt 70209588 / presse@regionh.dk
  • Mads Tofte, forhenværende rektor for ITU, telefon 40109802


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor