1813-travlhed: Region Hovedstaden kalder ekstra sygeplejersker på vagt


Den nye akuttelefon 1813 oplever denne nytårsdag voldsom travlhed, konstaterer regionen nu. Der kan opleves ventetid og besvær med at komme i kø på telefonen. Dog er den samlede ventetid på akuthjælp mindre end sidste år.

Stort pres på 1813

Region Hovedstaden har i dag kaldt ekstra sygeplejersker på vagt. Den nye akuttelefon 1813, som borgerne i regionen skal ringe til før de møder op på en akutmodtagelse, oplever nemlig et stort pres lige nu.

Borgerne har forstået, at man skal ringe 1813

- Vi kan konstatere, at borgerne i høj grad har forstået budskabet om, at man skal ringe til 1813, før man møder op på en akutmodtagelse eller klinik. Og vi må erkende, at vi nok har undervurderet effekten af oplysningskampagnen, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling.

Samlet ventetid lavere end sidste år

Han understreger dog, at der er tale om en særlig nytårstravlhed, og at den samlede ventetid på akuthjælp lige nu er lavere end sidste år, hvor folk oplevede at vente på akutmodtagelser i op til 10 timer.

- Meldingen ude på hospitalernes akutmodtageler og klinikker er nemlig, at der er mindre ventetider sammenlignet med tidligere år. Det svinger selvfølgelig fra hospital til hospital, men generelt meldes der om lavere ventetider og god ro og orden. Det betyder faktisk, at når man så endelig kommer igennem på 1813, så går der samlet set mindre tid inden man får hjælp, siger Svend Hartling.

Vil udvide teknisk kapacitet

Han understreger dog, at situationen lige nu ikke er tilfredsstillende.

- Selvom den samlede ventetid er lavere, er det frustrerende for folk ikke at kunne komme igennem med det samme. Derfor vil vi med det samme se på, hvordan og hvornår vi kan få udvidet vores tekniske kapacitet. Og vi har allerede i dag kaldt ekstra sygeplejersker ind, da det er her, vi oplever den største pukkel, siger Svend Hartling og fortsætter:

Traditionelle lægevagtsfunktion dækket tilstrækkeligt ind

- På lægeområdet er der også travlhed, men vores behov på den traditionelle lægevagtsfunktion er faktisk dækket tilstrækkeligt ind. Det er ventetiden på 1813, der lige nu skaber den største pukkel.

Yderligere oplysninger:


  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør