Aftale mellem Region Hovedstaden og Tivoli giver indlagte børn noget at se frem til

​Børn, som er indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler, kan nu se frem til at kunne bytte patientarmbåndet ud med et turpas og entré til Tivoli, når de er blevet udskrevet fra hospitalet.

Vent...

Hver dag bliver ca. 240 børn indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler. Og tiden kan let føles lang, når den ene dag tager den anden under en indlæggelse. Derfor er regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen glad for, at Tivoli som et "plaster på såret" tilbyder turpas og entré til Tivoli efter udskrivelsen fra hospitalet.

"For børn er det ofte en voldsom oplevelse at være indlagt på hospitalet og måske skulle opereres. Derfor er det vigtigt, at børnene og deres familier møder et menneskeligt sundhedsvæsen, hvor der er overskud til at vise omsorg og indgyde håb. Derfor er vi meget glade for, at Tivoli har valgt at donere Tivoli-ture til indlagte børn, så vi sammen kan tilbyde børnene og deres familie noget rart at se frem til på den anden side af sygdomsforløbet," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Tivolis direktør Lars Liebst er også glad for at Tivoli vil kunne gøre en positiv forskel for de indlagte børn:

"Tivoli har en lang tradition for at glæde børn, der fx er ramt af sygdom, med et tivolibesøg. Har man prøvet at være indlagt på et hospital som barn, så ved man godt, at man hellere ville have været med mor og far hjem end at skulle blive på hospitalet. Derfor tror vi på, at hvis et tivolibesøg bliver en del af fortællingen, når barnet får sit hospitalsbånd om håndleddet, så vil det styrke optimismen og troen på, at man snart bliver rask. Vi siger tak til Region Hovedstaden for det gode samarbejde og glæder os til at byde børnene velkommen i Haven."

Og det gør en stor forskel ude på afdelingerne, at børnene har noget at se frem til, fortæller afdelingssygeplejerske på Nordsjællands Hospital, Annelise Bertelsen, som er en af dem, som kommer til at dele turpas og entré ud til børnene:

"Vi er meget glade for, at vi har fået et samarbejde med Tivoli, som giver os mulighed for at kunne forkæle og gøre noget ekstra for vores syge børn og deres familier. En "gave" af en sådan karakter, kan give positive oplevelser og sprede glæde efter et hospitalsophold. Vi glæder os til at se børnene blive overraskede og glade når vi udleverer indgangsbilletter og et turpas," siger Annelise Bertelsen.

Tivoli tilbyder entré og turpas til børn mellem 5 og 13 år, der har været indlagt mindst én nat. Et barn kan kun få udleveret et turpas én gang årligt. Der følger også entré med til en medfølgende voksen.

For yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen: Via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588

Afdelingssygeplejerske på Nordsjællands Hospital Annelise Bertelsen: Via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588

Pressechef i Tivoli, Torben Plank, 2223 7440


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor