Akutberedskabet klar

Nytåret er årets travleste døgn hos Akutberedskabet i Region Hovedstaden. Derfor er der skruet op for bemandingen med læger og sygeplejersker hos Akuttelefonen 1813 og 112.

Desuden er der indsat ekstra ambulancer. Borgere kan trygt ringe med akutte sygdomme og skader, fastslår vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden,Trine Mottlau.

- Akutberedskabet har øget bemandingen i nytårsdøgnet. Vi ved, der kommer spidsbelastninger i dele af døgnet, fx inden nytårsmiddagen og efter fyrværkeriet er skudt af, fortæller Trine Mottlau.

Akutberedskabet forventer over 3.500 opkald i løbet af nytårsdøgnet på Akuttelefonen 1813, hvor læger og sygeplejersker besvarer opkald om sygdom og skader. Borgere med akutte og livstruende sygdomme og skader skal derimod ringe til 112.

Før nytår kan borgere kontakte deres egen læge på hverdage mellem kl. 8-16, og resten af døgnet besvarer Akutberedskabet opkald om akut sygdom og skade.

Julen 2017: Borgere hurtigere igennem trods flere opkald

Flere borgere har i 2017 ringet til Akuttelefonen 1813 i løbet af julen end tidligere år, og over halvdelen af opkaldene er blevet besvaret inden tre minutter. Over 3.700 borgere har ringet til akuttelefonen, og det er otte procent flere end samme døgn i 2016. 52 procent af borgerne er kommet igennem på 0 til 3 min., og det er hurtigere end samme døgn tidligere. Vicedirektør Trine Mottlau udtaler:

- Borgerne er generelt kommet hurtigere igennem på akuttelefonen 1813 i juledøgnet end tidligere år. Ni ud af ti borgere er meget tilfredse med den hjælp, der har fået hos Akuttelefonen 1813 i julen.

Akutberedskabet undersøger løbende, hvor tilfredse borgere er med hjælpen fra Akuttelefonen 1813, og tilfredsheden ligger stabilt på omkring 90 procent.

I løbet af juledøgnet har der været timer med spidsbelastninger, hvor flere end 250 borgere har ringet i timen. Høj feber hos børn og virussygdomme er to af de hyppigste sygdomme, borgere har ringet med i julen 2017.

Kontakt:

Pressevagten Region Hovedstaden, tlf.: 70209588


Redaktør