Akutberedskabet undersøger ulykkelig hændelse ved Amagerbro Station


Region Hovedstadens Akutberedskab vil granske en hændelse ved Amagerbro Station i København, hvor en hjemløs borger afgik ved døden før ambulancen ankom.
Region Hovedstadens Akutberedskab modtog mandag d. 6/10 henvendelser fra borgere, der var bekymrede for en angivelig hjemløs borger og derfor ringede til Alarm 1-1-2.

Ulykkeligvist var den hjemløse borger afgået ved døden på det tidspunkt Akutberedskabets ambulance og akutlæge ankommer.

Akutberedskabet har derfor med det samme foretaget en umiddelbar vurdering af forløbet og kan foreløbigt konstatere, at det ikke har været håndteret korrekt.

”Der går for lang tid, fra vi modtager det første opkald, til der ankommer en ambulance og akutlæge på stedet. Da vi ankommer til stedet er borgeren ulykkeligvist afgået ved døden. Det er dybt beklageligt, og vi er selvfølgelig berørte af hændelsen”, siger Enhedschef for AMK-Vagtcentralen, Marit Karina Buccarella.

Hun henviser til, at før Akutberedskabet har haft mulighed for at undersøge omstændighederne og forløbet nærmere, er det endnu for tidligt at fortælle, om der er sket en fejl i selve visitationen fra 1-1-2.

De sundhedspersoner, som modtog opkaldet er foreløbigt blevet taget ud af aktiv tjeneste mens forløbet undersøges.

”Det sker, fordi vi er nødt til straks at undersøge det her forløb til bunds, og indtil vi ved, hvorfor der gik så lang tid, inden en ambulance var fremme, er det bedst for alle parter at de involverede tages ud af tjeneste”, siger Marit Karina Buccarella, som her til aften har iværksat en foreløbig undersøgelse af forløbet. 


FAKTA: Dette kan Akutberedskabet foreløbigt bekræfte


• Akutberedskabet modtager i alt tre opkald, hhv. kl. 15:23, 15:31 og 15:46
• Politiet er de første fremme på stedet og finder personen livløs.
• En ambulance er fremme kl. 15:49 og akutlægen er fremme kl. 15:53. Akutlægen erklærer kort herefter for den hjemløse borger for død.
Redaktør