Allan Flyvbjerg ny centerdirektør for Steno Diabetes Center Copenhagen

​Region Hovedstadens nye store diabetescenter, Steno Diabetes Center Copenhagen, får nuværende sundhedsdekan fra Aarhus Universitet i centerdirektørstolen.

Det er et enstemmigt indstillingsudvalg, der har peget på 57-årige Allan Flyvbjerg som centerdirektør for Region Hovedstadens Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

- Vi har lagt vægt på Allan Flyvbjergs store nationale og internationale erfaring indenfor diabetes, både som diabeteslæge, forsker, vejleder, underviser og som tidligere formand for Diabetesforeningen igennem 11 år. Endvidere har han mangeårig ledelseserfaring, ikke mindst gennem de sidste 6 års ansættelse som dekan for landets næststørste sundhedsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet. Det er vores helt klare opfattelse, at Allan Flyvbjerg har såvel de faglige, ledelsesmæssige og menneskelige evner til at føre den ambitiøse strategi for SDCC ud i livet, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling.

Allan Flyvbjerg er født og opvokset i Odder. Før han blev dekan på Health, Aarhus Universitet, var han overlæge og klinisk lærestolsprofessor på Medicinsk Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitets Hospital. 

Lang karriere indenfor diabetes

Den nye centerdirektør har en imponerende videnskabelig karriere bag sig med tæt ved 600 videnskabelige artikler indenfor diabetes og relaterede følgesygdomme. Han har modtaget en lang række nationale og internationale anerkendelser for sit arbejde og har mangeårig erfaring indenfor undervisning af såvel sundhedsfaglige som patienter og pårørende.

I Allan Flyvbjergs tid som formand for Diabetesforeningen blev en national handleplan for diabetes søsat og han medvirkede til, at FN i 2006 vedtog en særlig global indsats overfor diabetes. Selvom Flyvbjerg de sidste 6 år har arbejdet som dekan, har han ikke sluppet sit fokus på diabetes. Han har fortsat publiceret videnskabelige artikler indenfor området og han har netop, sammen med kollegaer fra Singapore, England og USA, lagt sidste hånd på en international lærebog om diabetes, der udkommer i begyndelsen af 2017. 

Stor erfaring med omstruktureringer

Allan Flyvbjerg forklarer, at en af de første store opgaver han giver sig i kast med, er at komme rundt i diabetesmiljøerne i Region Hovedstaden: 

- Der ligger en meget flot, ambitiøs og gennemarbejdet drejebog for SDCC, men for at få det fulde udbytte af den store satsning, er det vigtigt, at jeg som centerdirektør får indsigt i alle de gode og stærke forskning- og behandlingsmiljøer, der allerede er i regionen. Dannelsen af SDCC vil følges af en større reorganisering af hele diabetesbehandlingsområdet i Region Hovedstaden. De ændringer vil jeg umiddelbart tro kan virke voldsomme og omfattende på de mange ansatte. Nu handler det om at lytte og inddrage og i fællesskab få det maksimale ud af denne historiske mulighed for at gøre det endnu bedre for personer og familier, der er ramt af diabetes, siger den nye centerdirektør, der ser frem til at møde medarbejdere, samarbejdspartnere og ikke mindst repræsentanter for patienterne. 

Fakta:

  • Allan Flyvbjerg tiltræder sin nye stilling som centerdirektør d. 1. oktober 2016.

Yderligere oplysninger:

  • Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88
  • Dekan og kommende centerdirektør, Allan Flyvbjerg, mobil: 51 77 95 48 

Redaktør