Bedre mulighed for kiropraktisk behandling på Bornholm

​Da en af Bornholms to kiropraktorpraksis er flyttet til København, har Region Hovedstaden besluttet at give mulighed for, at en ny kiropraktor kan slå sig ned på solskinsøen.

Bornholmerne skal ikke vente for længe for at få behandling for ondt i ryggen, muskler og led. Derfor har politikerne i regionsrådet i Region Hovedstaden besluttet at oprette et nyt ydernummer, altså mulighed for at åbne en praksis, for en kiropraktor på øen. 
- Når vi ser på antallet af borgere i forhold til, at der kun er én kiropraktor på øen, er det klart, at det kan udvikle sig til et problem, som kun bliver forværret af øens geografiske beliggenhed. Bornholmerne har jo begrænset mulighed for at søge behandling i en nabokommune, og derfor er det både sund fornuft og rettidig omhu at åbne mulighed for, at endnu en kiropraktor etablerer sig øen, siger formand for udvalget for forebyggelse og sammenhæng i Region Hovedstaden, Qasam Ahmad (Å).

Én er ikke nok

Tidligere var der to kiropraktorklinikker på Bornholm, men den ene valgte at sælge sin praksis og køber flyttede praksis til København. Herefter er der kun en enkelt kiropraktor tilbage på øen, og det vurderes ikke tilstrækkeligt til at varetage alle bornholmere, som kan have gavn af kiropraktik til dårlige rygge og andre bevægeapparatsproblemer, som kiropraktorer kan behandle. 
- Jeg er rigtig glad for, at vi hurtigt får taget hånd om situationen før ventelisterne til kiropraktorbehandling på Bornholm bliver lange. Når man bor på Bornholm, skal man have de samme muligheder for behandling som borgerne i resten af landet, og det er vi med til at sikre med den her beslutning, siger Carsten Scheiby (V), regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden og byrådsmedlem i Bornholms regionskommune. 

Kort ventetid lige nu

Der er i øjeblikket kun et par ugers ventetid til kiropraktorbehandling på Bornholm. 
Regionen annoncerer i juni måned efter en kiropraktor, som vil starte praksis på Bornholm. Dermed er der mulighed for, at en ny kiropraktor kan etablere sin praksis i dette efterår. Regionen sikrer med regionsrådets beslutning 18. maj 2021, at ydernummeret ikke kan flyttes væk fra Bornholm. 

Yderligere informationer:

  • Qasam Ahmad (Å), formand for udvalget for forebyggelse og sammenhæng i  Region Hovedstaden, mobil 42 70 40 42.
  • Carsten Scheiby, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden og byrådsmedlem i Bornholms regionskommune, mobil 30 18 19 53.
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, telefon 70 20 95 88.
Redaktør