Besøg sundhedens maskinrum på Sundhedsdage 2013


22.-24. marts 2013 kan hele familien opleve Hovedstadens sundhedsvæsen på en underholdende og lærerig måde.

​​​​​​​

Kom tæt på sundhedsvæsenet

Se akut redningsarbejde, prøv robotkirurgi eller test din sundhed på en af de mange gratis stande i Øksnehallen i København.

Øksnehallen i København ligger hus til

Fredag, lørdag og søndag før påske får almindelige mennesker nu mulighed for at komme helt tæt på Region Hovedstadens sundhedsvæsen, uden at man behøver at være hverken syg, pårørende eller ansat. Det foregår i Øksnehallen på Vesterbro i København, hvor der er sjove og lærerige aktiviteter for hele familien, og de besøgende kan få gode råd om sundhed og sygdom af de mange fagfolk og eksperter.

Gode oplevelser for hele familien

Ungerne kan hoppe i kittel og stetoskop, få gips på armen eller give dukken medicin. De kan spille Magnus & Myggen-spil om hygiejne, se film om Sebastian Kleins prutter, eller teste deres balance på motorikbanen. Imens kan mor og far få tips til, hvad man gør, når børn får feber, eller hvordan man bedst forbereder dem på at skulle på hospitalet.

Oplev akutvæsenet i aktion

Hver dag kan man opleve akut redningsarbejde med indsatslederen som guide i en trafikulykke-øvelse, man kan lære at bruge en hjertestarter, og man kan se den store akutlægehelikopter lande foran Øksnehallen, hvis ikke der er brug for den et andet sted.

Få målt din sundhed

Man kan også få scannet hjertet, målt blodsukker, tjekket sine øjne eller lære, hvordan man bedst forebygger hovedpine. Kommende forældre kan høre, hvad der påvirker deres frugtbarhed, klippe en navlestreng og få tips til amning.

Oplev fremtidens hospital

Og så kan man gå på opdagelse i fremtidens hospital og opleve behandling af KOL via smartphones, teste sine evner som kirurg i en robotsimulator eller se modeller af de ny hospitalsbyggerier.

Eksperter kan svare på dine spørgsmål

Overalt på standene er der fagfolk og eksperter til at svare på spørgsmål om forebyggelse og behandling, og undervejs kan man deltage i dialogmøder mellem borgere og regionspolitikere om sundheds- og børnepolitik.

Et lærerigt og underholdende arrangement

- Med Sundhedsdage 2013 får alle en helt unik mulighed for at besøge ’sundhedens maskinrum’ og opleve vores sundhedsvæsen på en underholdende og lærerig måde. Gennem tests og aktiviteter som fx den nye robotsimulator kan man opleve, hvordan Region Hovedstaden yder behandling og forskning af høj, international kvalitet. Ansigt til ansigt kan borgerne få en snak med sundhedsansatte og politikere, samtidig med at hele familien sammen får en god start på påskeferien, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

Deltag i debatten på Facebook

Sundhedsdage 2013 foregår i weekenden den 22.-24. marts i Øksnehallen på Vesterbro i København. Der er åbent kl. 10-17 alle dage, og det er gratis.

Læs mere om eventen og deltage i sundhedsdebatten på www.facebook.com/Sundhedsdage


Pressekontakt

Hvis du har spørgsmål til det praktiske på Sundhedsdage 2013, er der to pressekonsulenter tilstede i Øksnehallen alle dage, som du er velkommen til at kontakte:

  • Pressekonsulent Stine Heien Madsen 23 48 36 29
  • Pressekonsulent Tania Glud 23 48 36 83

Yderligere oplysninger hos:

  • Koncerndirektør Svend Hartling, 38 66 50 05
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, 70 20 95 88
Redaktør