Bornholms Hospital indvier teleambulatorier

Teknologi fjerner afstand. Det er blevet lettere at være patient på Bornholm. Fredag den 30. oktober åbnede to nye teleambulatorier, som bringer speciallæger fra københavnske hospitaler tættere på bornholmerne.
Vent...
To nye teleambulatorier danner fremover ramme om videokonsultationer, hvor speciallæger fra de københavnske hospitaler kommer til bornholmske patienter via video. På den måde undgår de bornholmske patienter at bruge en dag på at rejse til konsultation på et hospital i København. Projektet hedder ’Digital Ø’ og skal bruges for at gøre det mere smidigt for bl.a. kronikere. 

- Vi ser flere og flere muligheder med teknologien, som gør det nemmere at være menneske i sundhedsvæsnet. I det her tilfælde er der en geografisk barriere, da rejsen til København kan være udmattende, når man skal bruge en hel dag på at rejse for en konsultation på 10 minutter. Måske endda i syg og svækket tilstand. Derfor glæder det mig, at vi med teleambulatorierne gør det nemmere og smidigere for det enkelte menneske at være i vores sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta om Projekt Digital Ø 

Region H har afsat midler i 2020-22 til udvikling af digitale værktøjer omkring patienters indlæggelser og ambulante forløb. Projekt Digital Ø skal gøre det lettere at være bornholmsk patient ved at inddrage eksisterende og ny teknologi, herunder at: 
  • understøtte videokonsultation på andre hospitaler ved fremmøde på Bornholms Hospital.
  • tilbyde telefon- og videokonsultationer til udvalgte patientgrupper fra patientens hjem.
  • udlevere udstyr til hjemmemonitorering af borgere.
  • tilbyde webinarer for kronisk syge patienter med f.eks. KOL eller diabetes.
  • udvikle virtuelle indlæggelser i eget hjem. 
  • udbygge faglig dialog mellem specialister på BOH og andre hospitaler. 

Yderligere oplysninger

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf.: 70209588
  • Pernille Gjede, kommunikationskonsulent, Bornholms Hospital, mobil: 20510479
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor