Copenhagen Skills - Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

​Virksomheder efterspørger kvalificeret faglært arbejdskraft, men desværre vælger kun 14 procent af de unge i Region Hovedstaden en erhvervsuddannelse. Copenhagen Skills Uddannelsesevent skal åbne de unges øjne for den verden af muligheder, en erhvervsuddannelse giver.

Uanset om du drømmer om en fremtid som social- og sundhedsassistent, kok, butiksassistent eller industritekniker, kan det første skridt for at realisere drømmen være en af de over 100 erhvervsuddannelser, der findes.
Alligevel vælger mange unge netop erhvervsuddannelserne fra, på trods af gode job- og videreuddannelsesmuligheder, høj startløn og muligheden for en karriere som selvstændig.

Faktisk var det kun 14 procent af de unge i Region Hovedstaden, der i 2015 valgte at påbegynde en ungdomsuddannelse på en erhvervsskole. Det er meget langt fra den målsætning, vi har på 25 procent, som er sat, fordi virksomhederne i hovedstadsområdet kommer til at mangle mange tusind faglærte inden for bygge og anlæg, industri og handel og kontor.
 
Derfor slår Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen og Ungdommens Uddannelsesvejledning d. 26.-27. oktober 2016 dørene op for uddannelseseventen Copenhagen Skills i Bella Center i København, der har erhvervsuddannelserne i fokus og skal give de unge smag for at gå i den retning.
 
Både de unge og deres forældre skal kende mulighederne
Ifølge regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), handler det om at åbne de unge og deres forældres øjne for de mange muligheder:
 
- De unge, som vælger en erhvervsuddannelse kan se frem til rigtig spændende jobs og gode penge at tjene. Der bliver f.eks. brug for faglærte, der kan håndtere store komplekse byggeprojekter, når f.eks. vi i de kommende år skal udbygge metroen, lægger skinner til en ny letbane og indrette de nye supersygehuse med teknologi for millioner. Men allerede nu er der mange virksomheder – både dem, der bygger; er kreative indenfor computerspilsbranchen; eller på hoteller og fine restauranter, der ordrebogen fuld - og derfor brug for nye faglærte medarbejdere til fx produktion, så de kan imødekomme efterspørgslen. Jeg håber, at Copenhagen Skills vil inspirere rigtig mange af de unge i folkeskolens ældste klasser, når nu de skal vælge hvilken vej de vil gå i deres fremtid, siger regionsrådsformanden.
 
Copenhagen Skills Uddannelsesevent inviterer de unge inden for i Bella Center i to dage, hvor de kan konkurrere, prøve forskellige fag af og møde erhvervsskoleelever. På Copenhagen Skills kan unge og deres forældre også høre mere om mulighederne for 10. klasse, efterskolerne og de gymnasiale uddannelser.
 
Det kræver Skills at tage en erhvervsuddannelse
Uddannelseseventen i Bella Center er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne og Ungdommens Uddannelsesvejledning i hovedstadsregionen.
Målet med samarbejdet er at sikre, at de elever, som står overfor at vælge uddannelse, introduceres til de mange muligheder på erhvervsuddannelserne. Samtidig skal forældre, lærere og vejledere klædes på til at vejlede deres elever forud for det endelige valg om ungdomsuddannelse.
 
- Copenhagen Skills Uddannelsesevent skal vise de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et fag, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse, siger Ole Heinager, direktør på NEXT og formand for styregruppen i Copenhagen Skills.
 
Forældrene inviteres indenfor
Onsdag den 26. oktober kl. 16-20 afholdes der et særligt forældre-arrangement, da forældrene har stor indflydelse på deres børns uddannelsesvalg. 
 
En undersøgelse lavet af Den Regionale Ungeenhed i 2015 viser, at det er mødrene, der har den største indflydelse på den unges valg af ungdomsuddannelse. Desværre er det ikke alle forældre, der ved hvilke muligheder en erhvervsuddannelse byder på. Copenhagen Skills stiller derfor en masse viden om erhvervsuddannelserne til rådighed for forældrene, så de har bedre forudsætninger for at vejlede deres børn i valget af ungdomsuddannelse.
 
Fakta:
  • 14 procent af en ungdomsårgang i Region Hovedstaden vælger en erhvervsuddannelse
  • Regeringens målsætning er, at 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2020, for der bliver brug for faglært arbejdskraft i fremtiden.
  • Copenhagen Skills er et resultat af et samarbejde mellem Region Hovedstaden, Ungdommens Uddannelsesvejledning og erhvervsskolerne i Region Hovedstaden, der blandt andet laver systematisk introduktion til 7., 8., 9. og 10. klasser med introdage, vejledningspakker og uddannelseseventen Copenhagen Skills.
  • Læs mere på Copenhagen Skills 
 
For yderligere information:
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588

Redaktør