​​​​

Danmarks bedste erhvervselever kommer til København


30.000 unge i Region Hovedstaden har hverken job eller uddannelse. DM i Skills skal få deres øjne op for de over 100 spændende uddannelser, der findes på erhvervsskolerne.
Detailslagter, glarmester og social- og sundhedsassistent er blot nogle af disciplinerne, når DM i Skills folder sig ud. Mesterskabet hylder de bedste inden for erhvervsuddannelserne og i 2015 foregår det i København. 

Lørdag d. 25. januar sluttede 2014-udgaven i Aalborg, og derfor var Region Hovedstadens formand Sophie Hæstorp Andersen (S) og Københavns børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) taget til Nordjylland for at modtage stafetten.

Samtidig blev et tæt samarbejde om at få flere til at starte på en erhvervsuddannelse skudt i gang.

Stor efterspørgsel på faglærte

Hovedstadsregionen har især brug for at tiltrække flere unge til erhvervsskolerne. Kun 13 procent af afgangseleverne fra 9. og 10. klasse søgte i 2013 en erhvervsuddannelse, og dermed fortsætter den nedadgående kurve for de unges søgning til erhvervsskolerne.

Hovedstadsregionen ligger i forvejen helt i bund sammenlignet med søgningen i resten af landet.

For Sophie Hæstorp Andersen er det helt afgørende, at den udvikling bliver vendt:

- I Region Hovedstaden skal vi i den nærmeste fremtid blandt andet i gang med at bygge superhospital og letbane, og vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft til at løfte opgaverne. Derfor gør vi os nu ekstra umage med at fortælle de unge om de attraktive muligheder, de får ved at tage en erhvervsuddannelse, siger hun.

Udstillingsvindue for de unge

De mange ledige unge i hovedstadsregionen kan til næste år i Bella Centret med egne øjne se, hvad man lærer, hvis man starter på en erhvervsskole.

DM i Skills bliver et levende udstillingsvindue, der helt konkret viser de kompetencer man tager med sig ud på arbejdsmarkedet efter erhvervsskolen.

Opgaven med at informere unge før de vælger ungdomsuddannelse spiller en helt central rolle for Pia Allerslev:

- Mange unge i hovedstadsregionen kender ikke de mange forskellige uddannelses- og karrieremuligheder, som erhvervsuddannelserne åbner op for. DM i Skills er en sjov og anderledes måde at fortælle dem om, at der er rigtig gode muligheder fremadrettet med en erhvervsuddannelse på CV’et, siger hun.

Stor kampagne på vej

Ud over selve DM i Skills i Bella Center den 8.-10. januar 2015 vil regionens erhvervsskoler, kommuner og Ungdommens Uddannelsesvejledning bruge anledningen til at sætte erhvervsuddannelserne på dagsordenen i de ældste skoleklasser.

Regionens godt 18.000 8. klasseelever vil blive tilbudt en introdag på erhvervsuddannelserne, og de vil selv få mulighed for at konkurrere i opgaver, der kræver et praktisk håndelag.

Fakta om DM i Skills


• Region Hovedstaden og Københavns Kommune støtter hver især med 4,2 millioner kroner. Det samlede budget er omkring 29 millioner kroner.

• DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 og holdes nu en gang om året i januar. Her kæmper unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse om at blive de bedste inden for deres fag.

• Se mere om DM i Skills på: http://www.skillsdenmark.dk/

Yderligere oplysninger:

• Sophie Hæstorp Andersen, (S), regionrådsformand i Region Hovedstaden, pressevagten, tlf. 7020 9588

• Pia Allerslev, (V), børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune via pressechef Erik Bjørn Møller, tlf. 5152 3855

• Ulla Groth, projektleder hos Skills Denmark, tlf. 4087 3374
Redaktør