Danmarks bedste lærlinge og elever skal dyste i København i 2020

​DM i Skills: Landets bedste lærlinge skal findes i København, når Danmarksmesterskaberne i håndværk rykker til byen i 2020. Faglært arbejdskraft er en mangelvare på det danske arbejdsmarked. Med afviklingen af den prestigefulde konkurrence ønsker København at inspirere endnu flere unge til at gå håndværkets vej.

Vent...
Der er rift om blikkenslagerne og murerne, når vandhanen er utæt eller nye fliser i badeværelset skal sættes op. Det samme gælder SOSU-assistenter, butiksekspedienter og en lang række faglærte i industrien. Hotellerne vil mangle receptionister, og restauranterne kokke og tjenere. For faglært arbejdskraft er en mangelvare på det danske arbejdsmarked, og presset på branchen ser ud til at stige yderligere i fremtiden.  

Udviklingen skal vendes

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd slår fast, at der i 2025 vil mangle hele 70.000 faglærte, så det haster med at få vendt udviklingen og sikre, at flere unger får øje på de mange muligheder på erhvervsuddannelserne og vælger fagene til.

Bella Center

I København har man i flere år arbejdet på at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelserne blandt byens unge, og til næste år skal Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden og erhvervsskolerne være vært for DM i Skills, som rykker ind i Bella Center 16.-18. januar 2020.

300 unge dyster

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, og de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Konkurrencen arrangeres af nonprofit-organisationen SkillsDenmark i samarbejde med kommuner, regioner og erhvervsskolerne. SkillsDenmark arbejder for at fremme erhvervsuddannelserne image og øge interessen for at søge ind på håndværkeruddannelser.

Citater:

 Frank Jensen (S), overborgmester i København, siger:

 “I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor bliver det en vigtig begivenhed for København at være vært for DM i Skills. Det giver Københavns unge en unik mulighed for at få endnu bedre indblik i de spændende udfordringer og stærke fagligheder, der findes i håndværksfagene”.

København har med budget 2019 sat penge af til, at alle elever på en hel årgang i de næste fire år kommer igennem et virksomhedsforløb fx på byggepladser og i virksomheder for at få inspiration til at vælge en faglært eller teknisk uddannelse.

Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, siger:

“Vi er meget glade for, at det er lykkedes med stor velvilje fra Københavns Kommune og Region Hovedstaden at få DM i Skills til København i 2020. Det er vores mål at komme rundt i alle landsdele fra år til år, men som DM i Skills er vokset, kan det være en udfordring at finde haller med tilstrækkeligt plads til så mange konkurrencefag og så stort et publikum. Med en placering i Bella Center 2020 føler vi os helt trygge ved rammerne, for vi var der sidst i 2015 og vi husker, at det netop er her, vi har sat vores publikumsrekord med over 68.000 besøgende.”

Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester, siger:

“DM i Skills kan pirre de unges nysgerrighed og give dem inspiration til en karrierevej, som de måske ikke selv lige havde tænkt på. På det faglærte område er der masser af attraktive job og masser af faglig stolthed, og det kan forhåbentlig også give flere unge lyst til at gå efter en erhvervsuddannelse, og så vi ikke bliver ved med at mangle faglært arbejdskraft. Det er vigtigt at skolerne har de bedste muligheder for at introducere eleverne til fremtidens arbejdsmarked, og DM i Skills skal ikke stå alene, der vil være undervisningsmateriale og en lang række aktiviteter for de unge om erhvervsuddannelserne frem mod mesterskaberne.”

Sophie Hæstorp Andersen, formand for Region Hovedstaden siger:

”Jeg glæder mig over, at hovedstadsregionen igen skal være vært for DM i Skills. Vi skal bruge eventet til at få skabt endnu mere gejst og interesse om erhvervsuddannelserne, der baner vejen til et godt lønnet job i brancher, der har hårdt brug for de unge. Og der er rigtig mange unge med talenter. Med DM i Skills får de mulighed for at vise, hvor talentfulde og kreative de er og repræsentere Danmark ved de internationale konkurrencer for håndværk.”

Ole Heinager, direktør på NEXT og formand for Copenhagen Skills siger:

“Med DM i Skills 2020 skal vi vise de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et fag, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse.”

Ved DM i Skills 2020 skal erhvervsskoleelever fra hele landet dyste i over 40 forskellige fag, og elever fra hele hovedstadsområdet får altså mulighed for at følge konkurrencerne.

Fakta om DM i Skills 2020

  • DM i Skills i København afvikles 16.-18. januar 2020 i et samarbejde med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og erhvervsskolerne.
  • Det forventes at over 70.000 gæster vil besøge DM i Skills.
  • Erhvervsskoleelever fra hele landet skal dyste i 50 forskellige fag.
  • Målet for København med Skills 2020 er, at flere unge fremover vælger en erhvervsuddannelse.
  • SkillsDenmark sender deltagere til EuroSkills og WorldSkills, som blev etableret i 1950 i Spanien.
  • SkillsDenmark blev grundlagt i 1997 efter et besøg hos WorldSkills. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor