Dansk hold fra Region Hovedstaden vinder international konkurrence for Akutberedskaber

​Team EMS Copenhagen fra Akutberedskabet er strøget helt til tops foran Østrig og Tyskland.

Vent...

- Vi er utroligt glade for at vinde, for finalen var virkelig tæt. Det er første gang vi deltager, og selv om vi håbede på at gå hele vejen, var intet givet på forhånd, fortæller Rasmus Hesselfeldt, Christian Hartvig og Michael Theilmann Møller.

De arbejder som henholdsvis akutlæge og paramedicinere ved Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor de kører ud til akut og livstruende syge borgere i akutlægebilen.

Denne weekend har de sammen med 16 andre hold deltaget i en konkurrence for akutberedskaber ved kongressen European EMS 2019 i Madrid.

Fiktiv trafikulykke

I finalen blev de præsenteret for en fiktiv trafikulykke med mange alvorligt tilskadekomne, som de skulle behandle. Op til konkurrencen har teamet trænet lignende scenarier, det minder om situationer fra arbejdet ved akutlægebilen.

- Vi kan bruge erfaringen fra konkurrencen og træningen op til den direkte i vores arbejde ude på gaden, så behandlingen af patienterne hele tiden bliver bedre, fortæller Rasmus Hesselfeldt, akutlæge.

European EMS afholdes hvert år af førende europæiske akutberedskaber, og initiativet til kongressen blev taget af Akutberedskabet i Region Hovedstaden i 2016.

Yderligere information:

  • Presse- og kommunikationskonsulent Christina Guldbrandt, tlf.: 24914241
  • Akutlæge Rasmus Hesselfeldt, tlf.: 62278212
  • Paramediciner Christian Hartvig.: 60608070
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, mobil: 70209588
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor