​​​​

Den mobile behandlingsplads på Rådhuspladsen lukker på grund af restriktioner i nattelivet

​Borgernes behov for fremskudt akuthjælp bliver minimeret, når restriktionerne i nattelivet bliver indført. Derfor er der ingen mobil behandlingsplads lørdag den 11. og søndag den 12. december​​.

Når barer og restauranter lukker fredag 10. december kl. 24 på grund corona-restriktioner, forventer Region Hovedstadens Akutberedskab, at langt færre borgere kommer til skade i nattelivet. Derfor bliver den mobile behandlingsplads ikke stillet op på Rådhuspladsen, hvor den har ydet akuthjælp til borgere de seneste to weekender. Anders Damm-Hejmdal, der lægefaglig chef ved 112 i Akutberedskabet, siger:


- Vi opfordrer alle borgere til at følge myndighedernes anvisninger. Når der er færre julefrokoster og mennesker i nattelivet, falder behov for akuthjælp, og derfor stiller vi ikke den mobile behandlingsplads op på Rådhuspladsen, fortæller han og tilføjer:

- Erfaringerne fra de to første weekender med behandlingspladsen har været rigtigt fine og tyder på, at den kan være med til at frigive ambulancer til patienter med større behov. Og initiativet er blevet særdeles positivt modtaget af borgerne.

Region Hovedstaden Akutberedskab har i de to foregående weekender testet om behandling tæt på borgerne kan aflaste 112, ambulancer og akutmodtagelser.

Regionens samarbejde med Københavns Politi, Københavns Kommune og Beredskabsstyrelsen har fungeret rigtigt godt, og Akutberedskabet er klar til at afprøve initiativet igen, når der byder sig en egnet mulighed i fremtiden.

Region Hovedstaden rykker ind på Rådhuspladsen med en mobil behandlingsplads

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk 

Redaktør