Det bliver nemmere at vente på toget

​Region Hovedstaden investerer i en række digitale skærme på perronerne på lokalbanerne. Det skal give passagerer bedre overblik over, hvornår det næste tog kommer og vil på sigt skaffe flere passagerer i togene.

​Det bliver nu nemmere at vente på toget på lokalbanernes stationer. Såkaldte realtidsmoduler skal give passagerene klar besked om, hvornår næste afgang er. Region Hovedstaden har bevilliget 3,8 millioner kroner til at opsætte realtidsmoduler på lokalbanerne, som giver et hurtigt overblik over, hvornår det næste tog kører. De virker ganske enkelt ved, at de ved hjælp af GPS-data fortæller, hvor mange minutter, der er til næste tog kører.

Væsentlig forbedring

Undersøgelser viser, at det har stor effekt på tilfredsheden ved at bruge offentlig transport. Faktisk viser den undersøgelse, som trafikselskabet Movia har lavet, at passagerer vægter ventetiden op mod tre gange så højt som transporttiden, når de skal vælge mellem offentlig og privat transport. Undersøgelsen viser også, at syv ud af ti passagerer synes, at det er en væsentlig forbedring ved rejsen, når de får realtids-information.

Væk med frustrationen

Derfor glæder det også formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF) at der er fundet penge til realtidsmodulerne:
- Vi ved, at skærmene giver en bedre oplevelse, når man bruger den offentlige transport. Jeg tror, at vi alle sammen kender til den frustration, man føler, når man ikke får information om, hvor længe man skal vente. De nye skærme kommer til at give en bedre hverdagsoplevelse på perronerne for rigtig mange mennesker, siger Jens Mandrup (SF).

Det lange lys på

Fokus på offentlig transport skal være med til at løfte Region Hovedstadens vision om at være en grøn og innovativ metropol. Det er ambitionen, at de nye skærme kan få passagertallet på lokalbaner og busser til at stige med 2,5 procent om året, og dermed få endnu flere borgere ud af bilerne og ind i den offentlige transport.
- Det er klart, at forurening fra transport er en af de helt store syndere, når det kommer til miljøbelastning og privatbilisme er en stor del af det. Derfor er bedre offentlig transport en af nøglerne til, at vi også kan have en grøn og bæredygtig region på lang sigt, siger Jens Mandrup (SF).

Fakta:

• Et realtidsmodul viser, hvor mange minutter der er til næste tog.
• Regionsrådet i Region Hovedstaden har bevilliget 3,8 millioner kroner til projektet
• I alt skal der installeres omkring 50 moduler på lokalbanestationer i regionen
• Der kommer forskellige typer standere. Nogen fungerer ved hjælp af solenergi, mens andre skal have strøm
• Installationen starter i 2016 og forventes afsluttet i 2017

Yderligere information:

Formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF), mobil: 31 34 88 98
Specialkonsulent Jakob Villien, Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden, mobil 30 70 22 85

Redaktør