Ekstraordinær travlhed på hospitalerne på grund af influenza

​Patienter og pårørende kan lige nu opleve ekstraordinær travlhed på Region Hovedstadens hospitaler, særligt på grund af mange influenzapatienter.

Der er mange mennesker, der netop nu har influenza, og det betyder, at du som patient eller pårørende vil møde et personale på hospitalerne, som løber hurtigere end ellers. Situationen er særlig, men under kontrol. 

- Der er tale om høj belægning og i nogle tilfælde overbelægning som følge af, hvad vi betragter som en ekstraordinær situation. Patienter og pårørende kan risikere at blive generet af de udfordringer, som overbelægningen medfører. Det er selvfølgelig ærgerligt, men hvad der må forventes i en presset situation, som forhåbentlig snart bliver bedre, siger koncerndirektør Svend Hartling. 

Arbejder på højtryk

Situationen bliver værre af, at januar i forvejen er en måned, hvor mange mennesker bliver syge – også af andet end influenza. Så når epidemien rammer oveni en i forvejen travl periode, så skaber det travlhed.

- Selvom situationen er ekstraordinær, er den under kontrol. Vi følger nøje med i udviklingen og gør alt hvad vi kan for at sikre, at alle får en ordentlig og tryg behandling. Influenzaepidemier forekommer ca. hvert tredje-femte år og er umulige at forudsige, siger Svend Hartling. 

Vask hænder 

Det bedste råd for at undgå at få influenza er at huske at vaske sine hænder grundigt og hyppigt.

Fakta:

Især de medicinske afdelinger på hospitalerne er lige nu belastede.
Regionens akutmodtagelser melder generelt om en høj belastning. 

Yderligere oplysninger:

Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88.
Redaktør