Elbiler er populære hos prøvekørere


Mange familier i hovedstadsregionen vil gerne skifte til en elbil, efter at de har prøvet alle fordelene i tre måneder.
Det viser de første resultater fra Test-en-elbil projektet.

​Overvejer at skifte til elbil

Næsten syv ud af ti familier i hovedstadsregionen, som har prøvet en elbil i tre måneder, overvejer nu at gøre noget for miljøet og skifte deres konventionelle bil ud med en bil, der kører på strøm.

210 familier med i projekt

Det viser de foreløbige resultater fra elbiloperatøren CLEVERs projekt Test-en-elbil. I alt vil 210 familier fra hovedstadsregionen have deltaget i projektet, når det afsluttes i 2014.

Holdning skal ændres

Målet er at ændre danskernes generelle holdning til elbiler, og dermed sikre, at elbilen bliver en del af deres fremtidige valg af transportmiddel til gavn for miljø og energiproduktion.

Mange overvejer køb af elbil nu

De første resultater fra Test-en-elbil i Region Hovedstaden viser, at 68 procent af testfamilierne nu overvejer at købe elbil efter at have været med i projektet.

16 procent vil gøre det allerede inden to år, og 41 procent inden for en årrække på 3-5 år.

76 procent af testfamilierne svarer, at de vil anbefale elbilen til andre.

Elbil gunstig i hovedstadsområdet

- Det er glædeligt, at de foreløbige resultater fra Test-en-elbil projektet slår fast, at elbilen er et oplagt valg for regionens borgere, og det bakker op om den undersøgelse, regionen selv har fået lavet, der viser, at elbilen har gunstige forhold som pendlerbil i netop vores region, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden.

Flere er positive nu

Hos CLEVER ser man en tendens til en mere positiv indstilling til elbilen i dag end tidligere.

- De første elbiler i det landsdækkende Test-en-elbil trillede på gaden tilbage i 2010. Siden da er der sket meget, vi er gået fra 0. til 2. generation af elbiler, udbuddet af elbilmodeller er vokset, og vi har etableret et landsdækkende ladenetværk af hurtiglade-stationer, siger Lars Bording, adm. direktør i CLEVER og fortsætter:

 - I Region Hovedstaden startede projektet senere, nemlig i 2012, og at testpiloterne herfra siger, at de er klar til elbilen bekræfter blot, at tiden nu er moden til elbilen, og at elbilen passer godt til de kørselsbehov, som især borgere i Region Hovedstaden har.

Fakta:

 • Test-en-elbil er Nordeuropas største forsøgsprojekt med elbiler og kører i 24 danske kommuner med ca. 200 elbiler og ca. 1.600 testfamilier.
 • Det er elbiloperatøren CLEVER, der står bag projektet, der støttes af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen og en række private sponsorer.
 • Test-en-elbil i Region Hovedstaden startede i oktober 2012 med 210 familier og varer indtil maj 2014.
 • Projektet har et samlet budget på 9,2 mio. kr., hvor Region Hovedstaden bidrager med 3,2 mio. kr.
 • Som testkører får man stillet en elbil til rådighed i tre måneder, hvor bilen helst skal indgå som husstandens primære bil. Testfamilierne bliver udstyret med en ladeboks fra CLEVER.
 • En datalogger i hver bil lagrer informationer om kørslen, som sammenholdes, når projektet er slut.
 • Testpersonerne vil undervejs blogge om deres oplevelser med elbilerne på CLEVERs hjemmeside.
 • 90 procent af de daglige pendlerture i regionen er under 100 kilometer – et kørselsbehov alle moderne elbiler kan løse.
 • CLEVERs landsdækkende ladenetværk tæller mere end 150 offentlig tilgængelige ladestandere og hurtiglade-stationer – og passer til alle moderne elbiler på det danske marked.

Yderligere oplysninger hos:

 • Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og grøn vækstudvalget, mobil: 28 92 25 98
 • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
 • Betina Efterstigaard Bjerrum, CLEVER, mobil: 52 19 08 38
Redaktør