Elisabeth Geday er Region Hovedstadens nye kommunikationsdirektoer

​Den 12. august sætter Elisabeth Geday sig i spidsen for regionens kommunikationsarbejde

Region Hovedstadens nye kommunikationsdirektør, Elisabeth Geday, kommer fra en stilling som direktør for Kommunikation og HR i DR.

Efter sommerferien tiltræder hun stillingen som kommunikationsdirektør i Region Hovedstaden – og med sig bringer hun en alsidig baggrund med erfaring fra både private og offentlige virksomheder, konsulentbranchen og interesseorganisationer.

”Min brede erfaring gør, at jeg kan se en sag fra mange sider. Det bruger jeg i mit arbejde som rådgiver”, siger Elisabeth Geday og understreger, at sundhedsområdet heller ikke er ukendt for hende, fordi hun som chef for ekstern kommunikation i medicovirksomheden Coloplast var formand for brancheforeningen Medicoindustrien, hvor hun havde tæt kontakt til sundhedsområdet.

Stor respekt for opgaven

Elisabeth Geday fortæller, at hun ser frem til at give sig i kast med den strategiske kommunikation i en kompleks organisation som Region Hovedstaden. Noget hun allerede har grundig erfaring med fra sin tid som kommunikationsdirektør i DR. 

”Der er faktisk store paralleller mellem DR og Region Hovedstaden. Der er rigtig mange holdninger til de opgaver, som henholdsvis DR og Region Hovedstaden løser for fællesskabet, og der er altid meget på spil. Det er jo heller ikke så underligt, for både DR og regionen har helt centrale samfundsopgaver. Dertil kommer, at opgaverne – særligt i regionen - vokser i langt højere tempo end ressourcerne. Det er en kæmpe udfordring at lykkes på den baggrund”, siger Elisabeth Geday og understreger, at det kræver en ihærdig indsats og en strategisk skarpt prioriteret kommunikation.

​Vigtigt at forstå kerneopgaverne

Elisabeth Geday lægger vægt på at komme til at forstå kerneopgaverne i regionen godt, fordi forståelsen er en forudsætning for at lave god kommunikation.

”Jeg har stor respekt for udfordringerne i det arbejde, som jeg nu skal i gang med, samtidig med at det netop er sværhedsgraden i stillingen, der tiltrækker mig”, siger Elisabeth Geday, der er uddannet cand.scient. pol. fra Aarhus Universitet og siden har arbejdet med rådgivning, interessevaretagelse, public service og både dansk og international politik. Udover en stor politisk forståelse, tager Elisabeth Geday også et bredt personligt netværk med sig til regionen.

ELISABETH GEDAYS CV

  • ​2011-2014 Direktør, DR Kommunikation & HR
  • 2008-2011 Director, External Affairs Coloplast A/S, formand for Medicoindustrien i Danmark     2010-2011
  • 2005-2007 Folketingsmedlem, Radikale Venstre
  • 2003-2005 Kommunikationsrådgiver, Seniorkonsulent, Advice A/S
  • 2001-2003 Kommunikationsrådgiver bl.a. i Specialarbejderforbundet (SiD)
  • 1995-2001 Pressechef/kommunikationsmedarbejder, Ingeniørforbundet i Danmark
  • 1990-1995 Journalist/fuldmægtig, Dansk Arbejdsgiverforening

Yderligere oplysninger:

  • Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88
  • Elisabeth Geday, mobil 60 70 86 80
Redaktør