En erfaren leder vender tilbage til Region Hovedstaden

Efter nogle år med bl.a. topledelsesudvikling og rekruttering vender Eva Zeuthen Bentsen tilbage til det offentlige sundhedsvæsen og sætter sig i direktørstolen i Region Hovedstadens Psykiatri​

Vent...

1. februar får Region Hovedstadens Psykiatri ny hospitalsdirektør, og det er en meget erfaren leder, som besætter stillingen.

"Eva Zeuthen Bentsen har gennem mange år beskæftiget sig med det danske sundhedsvæsen, hvor hun på forskellig vis har arbejdet med ledelse og sundhed – herunder en række år som hospitalsdirektør for et veldrevet Gentofte Hospital. Psykiatrien skal gøres endnu bedre for vores patienter og medarbejdere, og med 10-års planen står vi overfor store forandringer. Det kalder på et stærkt ledelsesfokus, når vi skal ændre patientforløb, styrke sammenhæng og mange initiativer skal indfries. Det er jeg overbevist om, at Eva er den helt rette til at stå i spidsen for," siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen, der betegner den kommende psykiatridirektør som ambitiøs, energisk og en stærk leder med et tydeligt blik for såvel patienten som medarbejderne.

Han ser også frem til at byde den meget erfarne leder ind i kredsen af hospitalsdirektører og hilser nye perspektiver på ledelse og organisering velkommen.

Betydning for mange menneskers liv

Eva Zeuthen Bentsen glæder sig til at komme tilbage til arbejdet med patienter og hverdagen på et hospital.

​"Psykiatrien er et af de vigtigste indsatsområder i det danske sundhedsvæsen. Den måde, der bliver stillet diagnose, behandlet, skabt sammenhæng og ledet på i psykiatrien har afgørende betydning for rigtig mange menneskers liv. Jeg vil bl.a. trække på den erfaring med sammenhængsskabelse, som vi arbejdede med på Gentofte. Her åbnede vi op mod kommuner og andre hospitaler og samarbejdede med psykiatrien omkring fysiske rammer, hvor vi inddrog patienter i udviklingsarbejdet," siger Eva Zeuthen Bentsen.

Hun understreger, at det kun vil lykkes med et tæt direktionssamarbejde og en stor forståelse for den decentrale ledelse i psykiatrien, der er fordelt på mange matrikler i regionen.

"De ni psykiatriske centre skal have et råderum, der giver mening for den lokale ledelse, der står med de daglige ledelsesudfordringer. Samtidig skal der på tværs arbejdes med fælles kultur, strategi, øget digitalisering og AI," siger Eva Zeuthen Bentsen.

​CV - EVA ZEUTHEN BENTSEN

ERHVERVSERFARING:

 • 2018 – nu: Zeuthen Storm. Partner og stifter.
 •  August 2015 – 2018: Odgers Berndtson A/S. Partner.
 • 2009 – 2015: Gentofte Hospital. Hospitalsdirektør. 
 • 2005 – 2009: Copenhagen Business School. Institutleder på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi
 • 2000 – 2005: Amtsrådsforeningen/Danske Regioner. Kontorchef i Sundheds- og Socialafdelingen
 • 1997 – 2000: Institut for Organisation, CBS. Adjunkt 
 • Jan.-aug. 2000: Stanford University. Gæsteforsker
 • 1993 – 1997: Institut for Organisation, CBS. Ph.d.-studerende 
 • 1990 – 1992: Mærsk Data. Organisationsudviklingskonsulent

UDDANNELSE:

 • 2015: Columbia University. Intensive master course in Strategic Development
 • 1996: Copenhagen Business School. Ph.d.
 • 1990: Copenhagen Business School. Cand.merc. i strategi og organisation


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor