Erhvervsskoler i hele Region Hovedstaden slår dørene op 2. november

​Mange unge er i tvivl om, hvad de skal efter folkeskolen. Det er naturligt. Uddannelsesvalget er en stor personlig beslutning, og netop derfor er det vigtigt at finde sin egen vej. Erhvervsskolerne vil udfordre de unges valg og motivere dem til at udforske mulighederne.

Vent...

En erhvervsuddannelse kan føre til et godt job, være et springbræt til mere uddannelse eller kickstarte en karriere som selvstændig. Der er et stigende udbud af praktikpladser, og antallet af gymnasiale erhvervsuddannelser vokser.

Argumenterne for at vælge en erhvervsuddannelse står i kø, og dem skal de unge og deres forældre have med i overvejelserne om, hvad der skal ske efter 9. eller 10. klasse.

Derfor er erhvervsskolerne i Region Hovedstaden gået sammen om arrangementet ”Besøg erhvervsskolerne” lørdag den 2. november. Skolerne slår dørene op på en lang række adresser, hvor de unge og deres forældre kan komme og blive klogere på erhvervsuddannelserne og de muligheder, de rummer.

Vigtigt at udfordre de unges valg

Som besøgende kan man se en erhvervsskole indefra og danne sig et indtryk af atmosfæren, faciliteterne og undervisningsmiljøet. Man møder også lærere, elever og vejledere, der kan fortælle om de forskellige uddannelser på stedet, og man kan få mere at vide om fx praktik, løn og jobmuligheder.

”Vi er meget opmærksomme på, at de unge mennesker tager det rigtige valg, og at de bliver udfordret i deres valg. Derfor inviterer vi indenfor, så endnu flere kan få et indtryk af de muligheder, der byder sig med en erhvervsuddannelse”, siger direktør Morten Emborg fra TEC - Technical Education Copenhagen.

Mange kender ikke alle de fede muligheder

Fra Region Hovedstadens side håber formanden for forsknings-, innovations- og uddannelsesudvalget, Lars Gaardhøj (A), at mange unge og forældre finder vej til erhvervsskolerne den 2. november.

”Jeg håber, at de åbne døre på erhvervsskoler i hele regionen vil gøre de unge klogere på det rette uddannelsesvalg for netop dem. Mange unge er med garanti slet ikke klar over, hvor mange fede muligheder erhvervsuddannelserne rummer. Det er også vigtigt at formidle til de unge, at Region Hovedstaden og virksomhederne i vores område efterspørger unge med en erhvervsfaglig uddannelse, og det giver gode chancer for et godt job bagefter,” siger Lars Gaardhøj.

Optakt til DM i Skills 2020

Arrangementet ”Besøg erhvervsskolerne” er en del af Copenhagen Skills, der giver alle udskolingselever i Region Hovedstaden en trinvis og sammenhængende introduktion til erhvervsuddannelserne.

Under temaet ”Er du i tvivl, er du ikke alene”er Region Hovedstaden også en af hovedkræfterne bag Danmarks største uddannelsesevent, DM i Skills, i Bella Center 16.-18. januar 2020.

DM i Skills afholdes i et tæt samarbejde mellem erhvervsskolerne i regionen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Skills Denmark.

For yderligere information

Region Hovedstadens pressevagt på telefon 70209588

Fakta

Her kan du besøge erhvervsskolerne

Følgende skoler har åbent lørdag den 2. november:

  • NEXT Uddannelse København
  • TEC – Technical Education Copenhagen
  • U/Nord – uddannelser i Nordsjælland
  • Hotel- og Restaurantskolen
  • Diakonissestiftelsen
  • SOSU H (sammen med TEC og U/Nord)

Du kan også læse mere om DM i Skills på www.skills2020.dk


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor