Eurovision landede i regionen


København overtog officielt Eurovision-værtskabet ved et kick off den 20. januar.

Overtog værtskab fra Malmø

Festsalen på Københavns Rådhus var 20. januar centrum for det første officielle Eurovision 2014- arrangement.

Her overrakte sidste års Eurovison-vært, formand for Malmøs kommunalråd, Kent Andersson, en vandre-nøglering som symbol på, at København nu har overtaget værtskabet for verdens største sangkonkurrence.

Et af de største enkeltstående events nogensinde i regionen

- Eurovision Song Contest er en af de største enkeltstående events nogensinde i vores region. Det er en fantastisk mulighed for vise verden og Danmark alt det, vi har at byde på i hovedstadsregionen, sagde Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden og fortsatte:

- Vi ved, at de mange tilrejsende fans giver mere arbejde til især hoteller, restauranter og taxachauffører. Derfor ser jeg gerne, at vi lægger os i selen for at tiltrække endnu flere store events til regionen,

Kæmpe folkefest

- Vi glæder os til at være værter for Eurovision Song Contest 2014 og til at byde danskerne og resten af verden velkommen til København. Eurovision bliver en kæmpe folkefest for både københavnere og de mange besøgende, der kommer til byen, sagde Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

DR-værter styrede aktiviteterne

DR’s Tine Gøtzsche styrede eftermiddagens aktiviteter i rådhusets festsal, hvor også DR’s Marie Rørbye Rønn fortalte om forberedelserne og forventningerne til det store show.

Gør København festklar

Forberedelserne med at gøre København festklar er i fuld gang, og der vil være masser af folkelige aktiviteter i København både før og under Eurovision. Både på Refshaleøen, hvor showet afholdes, men også i indre by. Her vil en ’Fan Mile’ med masser af aktiviteter strække sig fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv.
Redaktør