Flere børn, unge og voksne udredes til tiden i psykiatrien

​Efter et dyk i løbet af 2018 bliver flere mennesker i Region Hovedstaden med en psykisk sygdom udredt eller får en udredningsplan indenfor 30 dage. Sophie Hæstorp Andersen understreger, at Børne- og Ungepsykiatrien dog langt fra er i mål

Vent...

Overholdelsen af udredningsretten i Region Hovedstaden, 4. kvartal 2016 - 4. kvartal 2018 


Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center under Region Hovedstadens Psykiatri har gennem de seneste to år haft udfordringer med at overholde udredningsretten for deres patienter. Derfor er der blevet arbejdet målrettet på at vende udviklingen, og samtidig har regionsrådet prioriteret flere ressourcer til området. De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 60% af børn og unge blev udredt til tiden i 4. kvartal 2018. I 1. kvartal 2018 var tallet blot 34%

"Jeg glad for at se, at effekten af de ressourcer vi har prioriteret til børn og unge begynder at vise sig, men vi er bestemt ikke i mål med Børne- Ungepsykiatrien. Det er hårdt for både børn og familier at vente på at få stillet en diagnose og få den rigtige behandling, og derfor skal ventetiden bringes yderligere ned," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Flere sygeplejersker og psykologer

På Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center har man konkret mærket den politiske prioritering ved, at der er blevet ansat flere sygeplejersker og psykologer det seneste år.  

"De nye medarbejdere har helt klart betydet, at vi har kunne udrede flere børn og unge. Der står 80 patienter på venteliste til udredning i januar i år mod 450 i januar 2018. Samtidig har vi hele tiden holdt fast i, at udredningen skal foregå med respekt for både børnene, deres familie og vores medarbejdere," siger klinikchef på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Nina Staal.

Voksenpsykiatrien har ligget stabilt og har udredt omkring 90% af patienterne til tiden de seneste år. De tog dog et lille dyk i 2018 og var nede på 84% i 3. kvartal, men de nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at Region Hovedstadens Psykiatri nu er tilbage på sporet med en overholdelse på 93%.

Forbedring af udredning af fysisk sygdom

De igangsatte initiativer til forbedring af udredningsretten for fysiske sygdomme har også haft effekt. Hospitalerne i Region Hovedstaden har forbedret retten til udredning gennem det seneste år fra 63 % til 77 % i sidste kvartal af 2018. Den nationale monitorering viser, at udredningsretten bliver overholdt for 84 % af patienterne på landsplan.

"Uanset hvor syg du er, skaber det utryghed, hvis du skal vente på at få at vide, om du fejler noget. Derfor sætter vi politisk mål for en bedre overholdelse af udredningsretten og hospitalsledelserne kommer nu til hver eneste uge at følge udviklingen og sikre, at det går den rigtige vej," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Yderligere info

  • Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588
  • Klinikchef på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Nina Staal via Region Hovedstadens Psykiatris pressevagt på 2167 4143


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor