Flere trængte gymnasier har fået medvind


Største antal unge nogensinde søger gymnasiet, mens der er færre ansøgere til HF

​​​​​​

Rekordmange ansøgere

I Region Hovedstaden søger rekordmange unge ind på gymnasiet i år. 10.638 unge har søgt ind på det almene gymnasium. Det er 340 flere end sidste år.

Søgningen er mere varieret end tidligere

Tallene viser også, at de unge søger meget bredere​ end sidste år. Flere gymnasier, især i Nordsjælland, som tidligere har haft et underskud af elever, har nu vendt udviklingen til et overskud.

Godt at ikke alle søger samme gymnasie

- De unge søger bredere, hvilket kommer flere af de tidligere mindre søgte gymnasier til gavn. Det er en meget positiv udvikling, fordi Region Hovedstaden arbejder for, at der er et uddannelsestilbud tæt på alle unge. Derfor er det fornuftigt, at ikke alle søger de samme gymnasier, siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Færre søger ind på HF

HF er til gengæld blevet mindre populært blandt de unge voksne i Region Hovedstaden. 2323 har søgt ind i år, og det er 451 færre end sidste år, dvs. et fald på 16 % siden sidste år.

Det bekymrer Region Hovedstaden

Alle skal have en ungdomsuddannelse

- Vi har ikke rigtig nogen god forklaring på, hvorfor HF er mindre interessant i år. Men vi skal se på problemet, for vi er meget optaget af, at alle får en ungdomsuddannelse, og her er HF et rigtigt godt tilbud til de unge voksne, siger Marianne Stendell.

HF kurser skal ligge flere steder

Region Hovedstaden arbejder derfor på at øge udbuddet af HF-kurser, og dermed bringe uddannelsesinstitutionen tættere på de unge.


Yderligere oplysninger hos:

  • Formand for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden, Marianne Stendell (S), mobil 23 41 01 57
  • Anne Holm Sjøberg, Udviklingschef i Region Hovedstaden, mobil 23 23 89 89
  • Pressevagten i Region Hovedstaden – 70 20 95 88 ​
Redaktør