​​

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen skal hjælpe i Region Hovedstadens vaccinationscentre

​Forsvaret og Beredskabsstyrelsen går nu ind i kampen og hjælper i Region Hovedstadens 11 vaccinationscentre. Ca. 80 soldater og otte redningsspecialister bliver involveret i indsatsen

Vent...
​I disse timer er borde, stole, tavler og sprøjter ved at blive rigget til, så omkring 80 soldater fra Forsvaret og otte redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen lynhurtigt bliver klar til at hjælpe i Region Hovedstadens 11 vaccinationscentre.

Region Hovedstaden skruer lige nu voldsomt op for vaccinationskapaciteten, og det er i den forbindelse, at de 80 soldater fra Forsvaret og otte redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen skal give et vigtigt bidrag:

”Vi er meget glade for, at vi allerede fra i morgen kan få assistance fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Soldaterne og redningsspecialisterne møder ind enten i de forskellige centre eller til undervisning centralt, så de bliver klar til f.eks. at vaccinere. Det er fantastisk, at vi så nemt og hurtigt kan få aftaler i stand på tværs af sektorer. Det kan man kun blive imponeret og stolt af,” siger Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Akutberedskabet, som har stået for aftalen med Beredskabsstyrelsen.

De 90 par ekstra hænder skal hjælpe med forskellige opgaver. Nogle skal vaccinere, andre skal hjælpe med at observere borgere, når de er blevet vaccineret, og atter andre skal hjælpe med praktiske opgaver ude i vaccinationscentrene. Alt personale uddannes grundigt af sundhedsfaglige og arbejder under sundhedsfagligt tilsyn.

”Vi står i en situation, hvor vi skal have så mange borgere vaccineret så hurtigt som muligt – og så må vi tænke alle gode kræfter ind i løsningen. Det er meget flot, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen så hurtigt har grebet opgaven og går ind i opgaven med vaccinationer,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Ifølge aftalen fortsætter hjælpen til udgangen af året.

Fakta:

​Yderligere info via Region Hovedstadens presse på presse@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor