Fortsat varmt vand til gigtpatienter og gravide


Knap 1,7 millioner kroner til varmtvandsbassiner på fem hospitaler i Region Hovedstaden.

Træning i varmt vand giver større bevægelsesfrihed

Borgere med gigt, knogleskørhed og gravide med bækkeproblemer har godt af at bevæge sig i varmt vand, som led i deres genoptræningsforløb. Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre og det giver patienterne større bevægelsesfrihed, end når de bevæger sig på land.

Regionsrådsformand glæder sig over bevilling

Den mulighed sikrer Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse nu for Region Hovedstadens borgere med et tilskud på 1,66 millioner kroner. Det glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

Giver mulighed for at fastholde tilbuddet

- Jeg er på patienternes vegne glade for, at vi nu har fundet en løsning, hvor vi kan foretage den nødvendige vedligeholdelse af bassinerne og dermed sammen med kommuner og private foreninger fastholde tilbuddet, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Fem hospitaler deler midlerne

Der er tale om varmtvandsbassiner på følgende hospitaler:

• Frederiksberg Hospital
• Herlev Hospital
• Glostrup Hospital, Afdeling for Rygmarvskader, Hornbæk
• Hvidovre Hospital
• Nordsjællands Hospital, Frederiksund

Nye fliser, filtre og pumper på vej

Pengene skal blandt andet gå til udskiftning af fliser, filtre, pumper og nyt måleudstyr til at overvåge vandets klor- og PH-værdier.

Varmtvandsbassinernes økonomi er fortsat afhængig af kommuner og foreninger

Kommunalreformen i 2007 betød, at ansvaret for genoptræning flyttede fra hospitalerne til kommunerne. Det havde den konsekvens, at regionerne ikke får penge til at finansiere varmtvandsbassinerne, selvom de ligger på vores hospitaler.

Hospitalerne har i ansøgningen tilkendegivet, at varmtvandsbassinerne videreføres i det omfang, det er økonomisk muligt. Det kræver også tilstrækkelig ekstern interesse fra kommuner, foreninger og aftenskoler for at leje bassinerne.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør