Fra varehus til testcenter på tre uger

​Region Hovedstadens Center for Ejendomme har stået i spidsen for etableringen af hovedstadsområdets testcentre, og i denne uge blev det foreløbigt syvende og sidste center i Høje Taastrup bygget færdigt. Kom med indenfor og se billederne fra byggeriet.

Vent...

Driftschef Tom Vaslev Kristiansen og hans team fik pludselig en stor ekstraopgave, da regionsrådet sammen med koncerncentrene og øvrige myndigheder først i november besluttede, at der måtte handles på de stigende smittetal på vestegnen i udkanten af København, og at seks testcentre under TestCenter Danmark skulle udvides med et syvende center placeret i Høje Taastrup.

Og det center skulle stå klar på cirka tre uger, fortæller Tom Vaslev Kristiansen:

"Da vi fik opgaven, gik vi med det samme i gang med at finde en passende lokation. Vi kiggede på Google Maps, kørte rundt i området og faldt hurtigt over et gammelt bil-salgscenter, som savnede en lejer, og den bygning var ekstremt velegnet til formålet".

Derfor ringede Tom og kollegaen Casper Hansen til ejendomsmægleren selv samme torsdag aften i starten af november, mens de endnu står ude foran lågen.


Bygningen på Taastrupsgårdsvej i Høje Taastrup er et tidligere bil-salgscenter, som regionen lejer sig ind i. Her beslutter regionen at etablere hovedstadsområdets syvende testcenter. 


I løbet af weekenden forhandles lejekontrakten på plads, sideløbende med at CEJ og den eksterne rådgiver, MOE, får lavet tegninger over, hvordan centeret skal indrettes. 

"Og mandag var håndværkerne i gang," fortæller Tom Vaslev, der tydeligt er forundret over den hastighed, hvormed det hele sættes i gang.


Bygningen var fuldstændig ryddet, da Tom Vaslev og byggeteamet rykker ind mandag i uge 46.  


Uge 46 – 47: Byggearbejdet sættes i gang

"Siden har det været én lang byggeproces", siger Tom og opremser nogle af de mange elementer, som byggeteamet har sørget for:

"På stueplan skulle der indrettes områder til podning af borgere, og på overetagen har vi bygget kantine og omklædningsrum til personalet. Vi har blandt andet bygget nye vægge og lofter, sørget for skiltning ude ved vejene og lavet streger til parkering på parkeringspladsen. Derudover er der IT-delen med 'kabling' og nyt lys, og så er der møblering, sikring af nødudgange og arbejdet med at søge de nødvendige tilladelser ved kommunen." 

Uge 48: Centeret bliver klar til en delvis åbning

Cirka to uger henne i forløbet var byggeteamet så langt i processen, at den første del af testcenteret kunne tages i brug. Derfor blev der åbnet for, at cirka 500-800 mennesker kunne lade sig teste på matriklen:

"Den sidste uge har vi arbejdet, samtidig med at det kliniske personale har podet. Det er foregået i det gamle bil-salgscenters vaskehal, som er en aflukket del af centeret," fortæller Tom.


Efter to ugers byggearbejde blev den første del af testcenteret taget i brug. Borgere blev podet i en aflukket del af bygningen, mens håndværkerne arbejdede videre i de tilstødende lokaler og på varehusets 1. sal. På billedet ses Carsten Svensson, der arbejder med podning af borgere i centeret. Her sidder han i ”podnings-stolen” i forbindelse med, at de ansatte rutinemæssigt selv bliver testet.   


Fredag, uge 48: Afslutning med tale

Da byggeteamet nåede frem til den sidste fredag i november, var testcenteret ved at være færdigt. Flere af teammedlemmerne havde været i gang, siden det første center blev bygget i Kastrup tilbage i august, og afslutningen på flere måneders indsats med at bygge testcentre stod nu langt om længe for døren.  

Derfor blev fredagen i uge 48 også en god anledning til at markere indsatsen med både tale og mundgodt til de mange, der fik en velfortjent pause i eftermiddagssolen.

Fra en kabeltromle, der blev brugt som talerstol, sagde driftschef Tom Vaslev Kristensen til de fremmødte:

"Vi er ved at være ved vejs ende. Jeg tror ikke, jeg kender nogle steder, hvor man har haft så meget hastighed på tingene, som vi har haft her. Vi har dybest set leveret et nyt testcenter hver tredje uge siden 21. juli i år. I har leveret en indsats langt ud over det almindelige, og med det i hjertet og med den oplevelse, jeg har haft, vil jeg gerne have lov at sige tak. Vi har bidraget til at holde smittetrykket nede."Efter talen var der tid til at nyde en burger fra en food-truck, bestilt til dagen. Håndværkernes teamleder fra Kemp og Lauritzen, Baykal Yilan, fortæller:    

"Der er ikke nogen af os i teamet, der har vidst, hvad vi har rodet os ud i på forhånd. Det har været hårdt arbejde med meget lange dage, så det er rigtigt dejligt, at vi nu er kommet til det her resultat."

Se det færdige resultat her: Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor