Glostrup Hospital løfter bagtæppet for moderne hospitalsrengøring

Torsdag den 11. september kl. 12-17 inviterer Glostrup Hospital til et kig på moderne hospitalsrengøring. Hør fx om isolationsrengøring og rengøring gennem tiderne. Og se, hvordan man kontrollerer, om der er rent nok.

​​​

Markedsplads i forhallen

På Rengøringens Dag bliver Glostrup Hospitals forhal omdannet til en markedsplads fyldt med aktiviteter, samtaler og quizzer, der stiller skarpt på hygiejnekrav, intern kvalitetssikring og den løbende investering i uddannelse og udvikling af rengøringsområdet på Glostrup Hospital.

Det er gratis at deltage, og alle er meget velkomne.

Rengøringskontrollant for en dag

De besøgende kan både høre om og prøve, hvad rengøring på et hospital indebærer. Finde fakta om uddannelse, blive klog på midler og remedier brugt i rengøringen og selv prøve jobbet som kvalitetskontrollant, der sikrer, at rengøringen lever op til gældende hygiejnekrav – noget som hospitalsmedhjælperne på Glostrup Hospital er særligt gode til, når man ser på intern og ekstern kontrol – audit.

Fokus på rengøring som et fag

Arrangementet giver indsigt i moderne hospitalsrengøring og den afgørende betydning, det har i forhold til at afbryde smitteveje og forebygge infektioner.

”Vi ønsker at sætte fokus på hospitalsrengøring som fag og som et væsentligt element i hospitalets hygiejneberedskab”, fortæller Glostrup Hospitals drifts- og projektchef Morten Christiansson.

Paneldebat om fremtidens rengøring

Rengøring på hospitaler har de sidste år været et stort debatemne i medierne og hos politikerne. Temaer som kvalitet, effektivitet og mulig privatisering præger billedet.

Glostrup Hospital ønsker at bidrage til nuancering af debatten om de faglige, sociale og ledelsesmæssige aspekter og stille skarpt på hospitalsrengøringens videre udvikling.

Derfor er et af elementerne på dagen en paneldebat om fremtidens hospitalsrengøring. Her deltager formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg Karin Friis Bach, Venstres Ole Stark, Socialdemokratiets Flemming Pless, forbundsformand i FOA Dennis Kristensen samt drift- og projektchef Morten Christiansson fra Glostrup Hospital.

Program den 11. september 2014


 • Kl. 12.00 Markedspladsen åbner
 • Kl. 13.00 Velkomst ved hospitalsdirektør Klaus Lunding
 • Kl. 13.05 Oplæg til paneldebat af drifts- og projektchef Morten Christiansson og rengøringschef Marianne Hummel
 • Kl. 13.30 Oplæg til paneldebat af forbundsformand FOA Dennis Kristensen
 • Kl. 14.00-15.00 Paneldebat med Sundhedsudvalgets regionspolitikere, forbundsformand FOA Dennis Kristensen og drift- og projektchef Morten Christiansson.
 • Kl.17.00 Markedspladsen lukker

Stande i forhallen:

 • Stand 1: Isolationsrengøring og hygiejne

  Se vores GlossAir-maskine og deltag i vores quiz
 • Stand 2: Hvornår er der rent nok?

  Lær om kvalitetsstandarder og prøv dem i vores testcenter
 • Stand 3: Rengøring gennem tiderne

  Bliv klog på midler og remedier
 • Stand 4: Forskellighed skaber unik arbejdskultur

  Hør om Rengøringsafdelingens arbejde med at skabe en unik arbejdskultur
 • Stand 5: Madvogn

  Få en smagsprøve på vores arbejde med hospitalsmad
 • Stand 6: Hospitalsdirektionen

 • Stand 7: Tillids– og arbejdsmiljørepræsentanter

Redaktør