Gratis: Få din cykel gjort forårsklar


Region Hovedstaden åbner midlertidigt cykelværksted på Københavns Hovedbanegård for at få flere fra bilsædet til cykelsadlen

Cykelevent på Københavns Hovedbanegård

Giv din cykel et gratis serviceeftersyn, kør VM-ruten på simulationscykler og vind en ny elcykel. Det er blot nogle af de tilbud, som vil møde pendlerne ved ”Tivoli-indgangen” på Københavns Hovedbanegård onsdag den 6. marts mellem kl. 14.00 og 18.00.

Få info om fordelene ved at cykle

Samtidig kan borgerne få mere information om cykelsuperstier, og hvor mange penge og hvor meget CO2 man reelt sparer ved at tage cyklen frem for bilen.

Dyst mod regionsrådspolitikere

En af ”cykelrytterne”, du kan dyste imod, er Steen Olesen (SF), formand for Region Hovedstadens regionaludvalg:

Sadlen er både god for helbredet og pengepungen

- I Region Hovedstaden har en målsætning om at få 15.000 flere borgere til at cykelpendle inden 2020. Det er både godt for helbredet og pengepungen, og vores undersøgelser viser da også, at hver tredje hovedstadsborger ville cykle mere, hvis cykelstierne var bedre. Derfor har vi over de næste tre år afsat 20 millioner kroner til bedre cykelstier, gratis cykler med i togene på lokalbanerne og cykelrute-app, siger Steen Olesen.

Cykl en ekstra kilometer og spar samfundet for fem kroner

Han henviser samtidig til en COWI analyse, der viser, at samfundet sparer sammenlagt cirka fem kroner i sparede sygedage for hver ekstra kilometer en borger cykler. Dertil kommer mindre trængsel på vejene og dermed mindre CO2 udledning.

Cykelmål er et led i regional udviklingsplan

Målsætningerne på cykelområdet er et led i Region Hovedstadens seneste regionale udviklingsplan, som regionen nu i samarbejde med regionens kommuner er i gang med at føre ud i livet.

Læs mere om den regionale udviklingsplan (pdf-fil, åbner i nyt vindue)​
 
Yderligere oplysninger:

  • Steen Olesen (SF), formand for regionaludvalget i Region Hovedstaden, tlf. 20 63 24 76
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør