Hovedstadsregionens EU-kontor klar med frontfigur


Birgitte Wederking er ansat som ny leder for ”Copenhagens” EU-kontor

​​​

Borgerne i hovedstadsregionen har fået en ny ambassadør, og de kommunale og regionale visioner om øget gennemslagskraft i Bruxelles har fået ansigt.

Birgitte Wederking er pr. 1. november 2014 ansat som leder af det nye fælles EU-kontor i Bruxelles - Copenhagen EU Office.

Nuværende leder af creoDK

Birgitte Wederking er i dag leder af creoDK (Region Hovedstaden og universiteternes forskningspolitiske EU-kontor i Bruxelles) og har siden 2008 med succes ledet creoDK’s arbejde med at hjemtage flere forskningsmidler til universiteter og hospitaler i hovedstadsregionen.

Birgitte Wederking vil også fortsætte som leder af creoDK. Bestyrelsen har vurderet, at denne kombination er den ideelle til at fremme udviklingen af strategiske samarbejder og synergimuligheder mellem creoDK og det nye EU-kontor.

Skal støtte op om ”Copenhagen”

Etableringen af EU-kontoret er en del af den fælles kommunale og regionale dagsorden i den samlede hovedstadsregion om at fokusere og samle ressourcerne til glæde for erhvervsliv og jobskabende vækst

Den fælles Bruxelles-satsning vil støtte op om vækstinitiativer i ”Copenhagen”, som er det nye internationale brand for hele Sjælland, 46 kommuner og to regioner. Gennem fokuseret samarbejde mellem erhvervsliv, universiteter, organisationer, kommuner og regioner styrkes image og sammenhold. Det gør regionen mere attraktiv for udenlandske investorer, forskere og andre samarbejdspartnere under brandet ”Copenhagen”.

Vigtige penge fra EUs puljer

Pengene fra EU's forskellige puljer er vigtige for de danske regioner og kommuner.
Det er ekstra penge, som kan bruges til udviklingsprojekter, uddannelse eller erhvervsudvikling og sætte skub i udviklingen i både regionen og kommunerne.
På samme måde vil mange små og mellemstore private virksomheder få lettere adgang til europæiske netværk og dermed også opnå støtte til udvikling af deres virksomhed.

- Med Birgitte Wederking som leder af vores nye EU-kontor har vi fået den hele rette person ved roret i Bruxelles. Birgitte har en stor EU-viden og har leveret flotte resultater i creoDK til glæde forskningen i Hovedstadsregionen. Hun er den helt rette til at give vores nye EU-kontor en flyvende start ” udtaler bestyrelsesformand Marianne Stendell og næstformand Jannich Petersen.

- Jeg ser frem til at etablere og lede det nye kontor og til at opbygge en samlet repræsentation for Copenhagen’s interesser i Bruxelles. Det er mit mål, at Copenhagen bliver en fordel for alle aktører, og at vi vil medvirke til et udbygget engagement i EU-forhold hos kommuner og virksomheder i samarbejde med vores dygtige universiteter og hospitaler. Mine medarbejdere både her i Bruxelles og i Danmark vil i tæt samarbejde med ejerne arbejde for, at interessenter i hovedstadsregionen bliver endnu mere involveret i EU-politik og får mest muligt ud af internationale finansierings- og netværksmuligheder, siger Birgitte Wederking.

Parallelt med ansættelsen af Birgitte Wederking er kontorets nye lokaler også ved at falde på plads. For at styrke samarbejde og synergi flytter Copenhagen EU Office, creoDK og Malmø Stads EU-kontor om få uger sammen i nyindrettede lokaler i Nordic House i Bruxelles, som også huser Region Skåne og Gøteborg.

Yderligere oplysninger:

  • Leder af EU-kontoret, Birgitte Wederking, mobil +32 472 27 91 93
  • Bestyrelsesformand for EU-kontoret, Marianne Stendell, mobil 23 41 01 57
  • Næstformand Jannich Petersen, mobil 40 42 51 25
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Fakta:​

  • Det nye EU-kontor ejes af foreningen Hovedstadsregionens EU-kontor. Kontoret finansieres ligeligt mellem samtlige 29 kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden.
  • Kontoret etableres med 3-4 ansatte og et budget på 4 mio. kr.
  • Det ventes, at kontoret vil vokse, og såfremt det vurderes relevant oprustes kontoret til 6-8 medarbejdere med et budget på ca. 8 mio. kr. i 2015-2016.
Redaktør