Hvor godt kender du Region Hovedstaden?


Nordjyderne fører konkurrence på viden om bl.a. regionernes opgaver og geografi.

​​

Er du klog på hospitaler og kystlinjer?

Hvor mange kilometer kystlinje har din region, hvilken by huser Bornholms Hospital og på hvilken kanal sendes programserien Den internationale Metropol, der omhandler Region Hovedstaden?

Regional kappestrid med paratviden om regionerne

Det er nogle af de spørgsmål man kan møde i spillet, som tester borgernes generelle paratviden og viden om deres regions opgaver og særkender. Indbygget i spillet er en kappestrid mellem landets fem regioner, om hvis borgere, der kan svare rigtigt på flest spørgsmål. 

Regionens borgere svarer rigtigt på 75 %

Med rigtige svar på 3 ud af 4 spørgsmål ligger Region Hovedstadens borgere aktuelt på en delt tredjeplads sammen Region Midtjylland. Borgerne i Region Nordjylland svarer i øjeblikket rigtigt på flest spørgsmål, men er det virkelig noget vi vil have siddende på os, spørger Margrethe Lyngs Mortensen, kommunikationsdirektør i Region Hovedstaden: 

Giv jyderne baghjul

- Vi bryster os jo ofte af at være Danmarks vidensregion, så min opfordring til hovedstadsregionens borgere er at sætte sig til tasterne og give jyderne baghjul.

Borgerne kender ikke regionernes opgaver

Danmarksdysten er de danske regioners forsøg på at gøre det nemt og underholdende at blive klogere på regionerne og deres arbejde. Det er der behov for, fastslår Margrethe Lyngs Mortensen:

Øget viden skal ruste borgerne til regionsvalget

- Vi har regionsvalg den 19. november, og mange ved ikke, at regionen udover at være hovedansvarlig for hospitalsområdet også har opgaver inden for trafik, uddannelse, miljø og erhvervsudvikling. Vi håber, at øget viden om de beslutninger, som regionsrådene vedtager med betydning for borgernes hverdag, vil få flere til at gøre deres stemme gældende til regionsvalget. 

Bliv klogere på regionsvalget og kandidaterne

Hvis deltagerne får blod på tanden for flere oplysninger om regionsvalget, kan man på hjemmesiden www.rv13.dk/hovedstaden kan man læse om kandidaterne og debattere valgets emner. Man kan allerede nu læse mere om nogle af kandidaterne til regionsrådet i Region Hovedstaden. Partier og lister kan dog frem til slutningen af oktober melde deres kandidatur, så kandidaterne kan løbende tilføje sig frem mod valget den 19. november.

Yderligere oplysninger hos

  • Margrethe Lyngs Mortensen, kommunikationsdirektør, tlf. 24 64 74 08
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør