Jonas Egebart fastansættes som direktør i Akutberedskabet

​Efter to måneder som konstitueret sætter Jonas Egebart sig nu permanent i direktørstolen i Region Hovedstadens Akutberedskab

Vent...

Siden 9. februar har Jonas Egebart været konstitueret i stillingen som direktør i Akutberedskabet. 1. april fastansættes han og fortsætter arbejdet med at genskabe den brede tillid til Akutberedskabet.

"Akutberedskabet står overfor store opgaver de næste år. Der har været rejst offentlig og politisk debat om ventetid og tilgængelighed på såvel 112 som Akuttelefonen 1813. Regionen overtager formentlig driften af ambulancer fra HBR allerede til juni – og samtidig har arbejdsmiljøet i Akutberedskabet ikke været tilfredsstillende, så der er masser at arbejde videre med. Et enigt ansættelsesudvalg har stor tillid til, at Jonas er den rette til at finde de mange løsninger og skabe det følgeskab, der skal til," siger lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden Dorthe Crüger.

Den 43-årige Jonas Egebart kom fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital – og før det Bornholms Hospital.

Følgeskab og resultater

Dorthe Crüger fremhæver Jonas Egebarts evne til at omsætte politiske og organisationspolitiske mål til handling og resultater.

"Og så er Jonas nysgerrig, analytisk, autentisk og involverende, og han er god til at skabe følgeskab og gode samarbejdsrelationer. Da han i ni måneder stod i spidsen for regionens vaccinationsindsats demonstrerede han en meget åben og kommunikerende ledelsesstil," tilføjer Dorthe Crüger, der sad i juryen for Dagens Medicins Ledelsespris, der i 2021 netop gik til Jonas Egebart.

Dagens Medicins Ledelsespris tildeles enkeltpersoner eller institutioner, som har fuldt fokus på, at sundhedsvæsenet er til for borgerne, patienterne og samfundet, og som evner at få følgeskab og skabe resultater på tværs af sektorgrænser i et komplekst sundhedsvæsen.

Udvikling sammen

Jonas Egebart er meget glad for at få lov til at fortsætte arbejdet i Ballerup.

"Med akutberedskabet er vi helt inde i den inderste kerne af vores sundhedsvæsen, og jeg oplever meget dedikerede og fagligt dygtige medarbejdere og ledere, som er optaget af at finde løsninger, så vi både får forbedret ventetider og skabt et bedre arbejdsmiljø. Selvom vi er i et akutområde, hvor der træffes mange hurtige beslutninger, så skal alle opleve ordentlighed og tryghed, når de møder ind på arbejde," siger Jonas Egebart.

Klassisk familieliv

Privat er Jonas Egebart gift og har to drenge på 8 og 11 år. Hustruen er kontorchef i staten. Han fortæller selv, at der er tale om et "klassisk familieliv" med arbejde, skole, fritidsliv og interesser. Fx kan han findes på sønnens fodboldbane i weekenderne. Derudover bruges tiden på kulturoplevelser og god mad med venner og familie. Faktisk er svigerfaren madanmelder, så der kommer ofte gode tips derfra. Den ugentlige løbetur i Dyrehaven er også med til at skabe balance i et travlt liv.

​Fakta

Ansættelser

 • 2018 Nordsjællands Hospital, vicedirektør.
 • 2016 Bornholms Hospital, vicedirektør.
 • 2013 Region Hovedstaden, Center for it, medico og telefoni, sektionschef.
 • 2011 Dansk Selskab for Patientsikkerhed, chefkonsulent, programleder.
 • 2010 Region Hovedstaden, Enhed for Patientsikkerhed, afdelingslæge, teamleder.
 • 2009 Growth Company, Executive director.
 • 2008 Region Hovedstaden, Enhed for Patientsikkerhed, risikomanager.

Uddannelse

 • 2017 Innovation Leadership Challenge, Senior Executive Program. DTU & UC Berkeley
 • 2016 MED uddannelse, Bornholms Hospital
 • 2015 Ledelse af medarbejdere, Region Hovedstaden
 • 2011 Kursus i sundhedsøkonomi, DSI.
 • 2006 Læge, cand. med. fra Rigshospitalet, Københavns Universitet.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor