Greater Copenhagen er europamester i at tiltrække investeringer

​Greater Copenhagen, der dækker samtlige kommuner og regioner i Østdanmark og Skåne, har med Copenhagen Capacity ved roret udviklet en strategi for at tiltrække udenlandske investeringer, der nu er kåret af Financial Times som Europas bedste. Greater Copenhagen slår stærke konkurrenter som Stockholm og Hamborg af banen og rykker dermed ind i den europæiske superliga for investeringer og vækst. 

I dag er det offentliggjort, at Greater Copenhagen har vundet Financial Times såkaldte foreign direct investment-pris (FDI) for bedste strategi til at tiltrække udenlandske investeringer. Prisen er vundet i kategorien mellemstore regioner med mellem 1,5 og 4 millioner indbyggere, hvor Greater Copenhagen slår stærke konkurrenter som Stockholm og Hamborg af banen. 

Gennemtænkt strategi

Det er investeringsfremmeorganisationen Copenhagen Capacity, der har udviklet FDI-strategien for Greater Copenhagen. Blandt begrundelserne for sejren er bl.a., at strategien er særlig godt integreret med regionens vækstbrancher såsom cleantech og smart city, samt at man i regionen arbejder med at tiltrække og fastholde udenlandske talenter. 

- Greater Copenhagen vinder prisen for bedste FDI-strategi blandt Europas mellemstore regioner, fordi området har højvækstsektorer, som er interessante for internationale virksomheder, et stærk fokus på at tiltrække og fastholde talenter samt en gennemtænkt strategi for at tiltrække udenlandske investorer og virksomheder, siger Courtney Fingar, chefredaktør på fDi Magazine, som står bag kåringen. 

En flot anerkendelse

Det er ikke nyt, at København klarer sig godt i målingen, som Financial Times laver hvert andet år. I 2014/15 vandt København prisen for bedste FDI-strategi blandt små europæiske regioner. Men det er første gang, at hovedstadsregionen konkurrerer på linje med Stockholm og Hamborg, som er blandt Københavns største konkurrenter, når det gælder om at tiltrække investeringer, virksomheder og højtuddannet arbejdskraft fra udlandet. 

- Prisen er en flot anerkendelse af Copenhagen Capacitys indsats. Som formand for Region Hovedstaden glæder jeg mig dog først og fremmest på borgernes og virksomhedernes vegne. Vi er netop gået sammen i Greater Copenhagen for at blive et mere synligt og attraktivt valg for globale virksomheder, og prisen viser, at det er den helt rigtige strategi. Når globale investorer kaster deres opmærksomhed på Greater Copenhagen, så kommer det os alle til gode i form af mere vækst, flere jobs og et bedre liv, siger Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Yderligere information

  • Læs mere om FDI-prisen
  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88
Redaktør