Kom med ind i fremtidens sundhedsvæsen

​5. september mellem kl. 10 og 13 åbner fem af Region Hovedstadens hospitalsbyggerier dørene og inviterer borgere, patienter, pårørende, medarbejdere og medier til et kig ind i fremtidens sundhedsvæsen.

På åbent hus-dagen er der et væld af aktiviteter, der giver indblik i, hvordan de nye byggerier skaber rammer om et moderne hospital, hvor behandling og indlæggelse er designet med patienten i centrum.

Multirum og grønne gårdhaver i psykiatrien
Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) besøger den nye psykiatri på Bispebjerg Hospital. Her kan han sammen med andre besøgende høre ergoterapeuter og sygeplejersker fortælle om, hvad multirum, grønne gårdhaver og enestuer med eget bad og toilet kommer til at betyde for behandlingen, aktiviteter og medbestemmelse i hverdagen, når de første psykiatripatienter flytter ind i 2022. Desuden vil patienter fra patientpanelet på Psykiatrisk Center København fortælle om, hvad der er vigtigt, når man er indlagt, og hvilken rolle de fysiske rammer kan spille for oplevelsen som patient.

Klap en gravko
På én af Danmarks største byggepladser i Hillerød kan besøgende se det nye Nordsjællands Hospital fra oven fra en udkigspost. Bliv klogere på visionerne for den karakteristiske firkløverform, og kom med på gåtur på byggepladsen og klap en gravko. Der serveres grillede pølser, kolde drikke og god kaffe, mens hospitalsklovnen underholder

Oplev fremtidens børnehospital i virtual reality
På Rigshospitalet Blegdamsvej kan besøgende tage VR-briller på og komme med et smut ind i BørneRiget, inden det er færdigt. I BørneRiget, som står færdigt i 2025, bliver legen en aktiv del af behandlingen. Der er også være mulighed for en rundvisning i det færdigbyggede Nordfløjen. På Rigshospitalet Glostrup kan man fra taget af det nye P-hus se Neurorehabiliteringshuset, der skal tilbyde skræddersyede tilbud til pleje, behandling og genoptræning af patienter med skade på hjerne og i rygmarv fra hele Østdanmark.

Nye neonatalstuer til nyfødte og deres mødre
På Hvidovre Hospital kan deltagere komme på rundvisning og bl.a. se en af de 23 nye neonatalstuer med plads til behandling af både mor og barn, og opleve den nye, store akutmodtagelse. På rundvisningen kan man også høre om, hvordan klimaløsninger og grønne løsninger er bygget ind i bygningen.

Helt nyt hospital for diabetespatienter
På en guidet gåtur med besøg i taghaven på det splinternye Steno Diabetes Center Copenhagen ved Herlev Hospital, kan man se og høre om de nye muligheder, som børn og voksne med diabetes får med det nye hospital, der tages i brug til november 2021.

Åbent Hus i hele landet
Samme dag er der mulighed for at kigge indenfor i de nye hospitalsbyggerierne i hele Danmark i samme tidsrum fra kl. 10 og 13. Find flere informationer på www.vibyggerforlivet.dk  

Byggerierne i Region Hovedstaden
Der bygges for ca. 20 mia. i Region Hovedstaden, hvoraf en stor del finansieres via Statens Kvalitetsfond. Der bygges på flere af regionens matrikler. De første ibrugtagninger på Rigshospitalet og Herlev Hospital er sket og flere er på vej, når byggerierne er færdige i de kommende år.

Se alle Region Hovedstadens hospitalsbyggerier: www.regionh.dk/nyehospitaler 

Det er nødvendigt at tilmelde sig det enkelte Åbent-hus. Læs mere og tilmeld dig her

Yderligere info

  • Medierne er velkomne til Åbent hus. Kontakt pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588
Redaktør