Kom til Åbent hus i hospitalsbyggerierne og se nærmere på fremtidens sundhedsvæsen

​Besøg hospitalsbyggerierne 3. september mellem kl. 10 og 13 og få en forsmag på, hvordan regionens nye hospitaler kommer til at se ud. Syv af hospitalsmatriklerne i regionen inviterer alle interesserede borgere, patienter, pårørende og medarbejdere til Åbent hus. 

Mange spændende temaer 

På Åbent hus-dagen er der et væld af aktiviteter, der giver dig indblik i, hvordan byggerierne skaber rammer om et moderne hospital med patienten i centrum.

Du kan se det nye Nordsjællands Hospital - gennem Virtual Reality-briller. Der er ikke lagt en mursten endnu, men med Virtual Reality du får chancen for at opleve hospitalet, som det kommer til at se ud. 

På Bispebjerg Hospital vil der blandt andet være oplæg om den helt nye akutmodtagelse og om tankerne bag de nye sengestuer.

Begiver du dig øverst op på Herlev Hospital, kan du fra Danmarks højeste bygning se det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center.

Du kan også komme helt tæt på eksperterne med Folkeuniversitetet på Rigshospitalet, når de fortæller om udviklingen i behandlingen fra gamle dage frem til i dag.

I Ballerup kan du hos Region Hovedstadens Psykiatri få et indtryk af, hvordan en helende arkitektur skaber de bedste rammer for et trygt og sammenhængende forløb for patienterne.

På Hvidovre Hospital præsenteres en ny patientmodtagelse, og du kan se, hvordan de innovative sengeværelser indrettes med moderne teknologi.

Flere steder bydes på smagsprøver på patientmad, så også smagssansen vil blive stimuleret.

Også sjove aktiviteter for børn 

Åbent hus-dagen er tilrettelagt, så både voksne og børn kan få noget interessant ud af besøget på hospitalerne.  De små kan bl.a. komme på skattejagt og de lidt større børn hilse på en robot, som skal køre transport i de nye hospitalsgange. 
Deltag i Åbent hus og få indblik i fremtidens sundhedsvæsen. 

Fakta

Åbent Hus og kampagne i hele landet

Fra august vil du i landets medier møde en kampagne for Danmarks hospitalsbyggerier som opvarmning til en fælles Åbent Hus-dag i alle regioner. 

Danske Regioner, der er interesse- og arbejdsgiverorganisation for regionerne, og de fem regioner er fælles afsender på kampagnen, der ses på de sociale medier, i pressen, på info-tv-skærme på hospitalerne og på hjemmesiderne. Åbent Hus finder sted 3. september 2017 mellem kl. 10 og 13 på en række hospitaler i hele landet. 

I Region Hovedstaden deltager syv af de større hospitalsmatrikler, og hospitalerne annoncerer egne arrangementer på hjemmeside og i lokale medier. 

Byggerierne i Region Hovedstaden

Byggerierne i Region Hovedstaden er udpeget som en strategisk indsats med byggerier for 20 mia. kr. hvoraf 9 mia. kr. kommer fra Statens Kvalitetsfond. I øjeblikket bygger vi flere steder, men byggeprocessen sker forskudt, og indflytning i de nye bygninger vil derfor ske løbende. 

Undervejs involveres medarbejderne i udviklingen af løsninger i byggeriet, og der deles viden på tværs af byggerierne. Med de nye hospitalsbyggerier skabes der tidssvarende og funktionelle rammer for behandling med patienten i centrum. 

Redaktør