Kom til debatmøde om medicinsk udstyr


Hvordan kan vi forbedre forbrugernes tillid til produkterne? 24. Maj inviterer Forbrugerrådet til formiddagsdebat om emnet.

​​

Læs Forbrugerrådets invitation (PDF-fil, åbner i nyt vindue)

Hvad er medicinsk udstyr

Medicinsk udstyr er pro​dukter, som bruges til behandling, pleje og diagnosticering. Forbrugere møder dagligt medicinsk udstyr som kanyler, tandkroner, termometre og briller. Men også produkter som hofteproteser og brystimplantater, som der på det seneste har været ubehagelige sager fremme om, er medicinsk udstyr.

Debattens omdrejningspunkt

Dagens debat vil handle om alt det medicinske udstyr, som vi som forbrugere dagligt møder i hjemmet, hos lægen, hos tandlægen og på sygehuset. Ingen har det fulde overblik over området, men det anslås, at der er over en halv million forskellige produkter på markedet. Produkter som skal hjælpe - ikke skade - os.

Hvorfor debat nu?

Hele EU-lovgivningen er ved at blive revideret, og derfor er det nu, vi skal tage debatten om, hvilke krav vi skal stille til fremtidens medicinske udstyr. Kom og vær med til at diskutere, hvordan vi både skaber nødvendig innovation og forbedret sikkerhed.
Redaktør