Lad elbilen op på hospitaler i Region Hovedstaden


Region Hovedstaden har en vision om at skabe en grøn og innovativ metropol med høj livskvalitet og vækst. Effektiv og bæredygtig mobilitet herunder elbiler er et afgørende skridt i den retning.

​​​​​

Lad elbilen op, mens du venter på lægen, tjekker ind som ansat eller besøger en pårørende på hospitalet.

Nu er 12 nye 22 kW ladestandere til elbiler stillet op på parkeringspladsen ved regionens hospitaler til gavn for ansatte, pårørende og patienter.

Realisere målsætning

Flere ladestandere til elbiler på hospitalerne er blot én af regionens mange initiativer for at støtte udbredelsen af grønne transportformer og realisere den politiske målsætning om at blive en førende elbilregion.

- Persontransporten fylder mere og mere i det samlede klimaregnskab, og derfor ser vi et potentiale i at få ladestandere på regionens hospitaler, da de dagligt besøges af i alt mere end 34.000 patienter, pårørende og ansatte, siger formand for Region Hovedstadens miljø- og trafikudvalg Jens Mandrup (SF), og påpeger, at det også kan gøre det mere attraktivt for regionens mange hospitalsansatte at skifte til elbil.
 

Flere køber elbiler

Flere og flere borgere får øjnene op for mulighederne ved elbiler, der har høj kørekomfort og er billige i drift.

Desuden er hovedstadsregionen med en høj befolkningstæthed og korte pendlerafstande, et godt sted at udbrede elbiler.

Samtidig har 90.000 husstande i regionen mere end én bil. Det giver et godt grundlag for udbredelse af elbiler, dels fordi elbilen er velegnet til kortere ture, dels fordi det vil være oplagt for ejere af to biler, at udskifte den ene med en elbil.

Copenhagen Electric, det regionale elbilsekretariat er hovedstadsregionens centrale indgang til viden om og erfaring med elbiler.

Fakta:

Elbiler i Region Hovedstaden

• Regionsrådet har afsat 16,5 mio. kr. i årene 2013-2016 til at realisere målsætningen ’Region Hovedstaden som førende elbilregion’, der er en del af KKR Hovedstaden og Region Hovedstadens fælles regionale klimastrategi.

• Klimastrategien har som målsætning, at 25 procent af den offentlige bilpark i hovedstadsregionen skal være klimavenlig.

• Ladestanderne står på hospitalerne i Hillerød, Helsingør, Frederikssund, Herlev, Glostrup, Hvidovre, Amager, Bispebjerg, Frederiksberg samt Rigshospitalet og Regionsgården i Hillerød. Ladestandere på Gentofte hospital er på vej

• Det er elbiloperatøren CLEVER, der står for opstilling og drift af ladestanderne.

Om Region Hovedstadens elbilsekretariat

• Elbilsekretariatet medvirker til at udbrede elbiler i hovedstadsregionen via videndeling og kommunikation, samt samarbejde om projekter, der fremme elbilisme. Elbiler er en del af Region Hovedstadens indsats for klima, bymiljø og arbejdspladser, og ses som en nøgle i omstillingen til et samfund uafhængigt af fossile brændstoffer.

For yderligere information
Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF), formand for Miljø- og trafikudvalget mobil: 31 34 88 98
Copenhagen Electric – det regionale elbilsekretariat, Sekretariatschef Kåre Albrechtsen mobil: 24 63 88 68
CLEVER Lise Kirkegaard, Kommunikations- og marketingdirektør mobil: 20 20 95 80
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Redaktør