Landets vækstlokomotiv skal have det rette brændstof


Hovedstadsregionens borgmestre og regionsråd har givet hinanden håndslag på en ny regional udviklingsplan

​​

Nyskabende samarbejde skal danne grobund for økonomisk vækst

Brændstoffet til hovedstadsregionens vækst skal findes i nyskabende samarbejder på tværs af sektorer og områder. Derfor skal vi se den regionale udvikling som et innovationslaboratorium, hvor region, kommuner og erhvervsliv udvikler nye veje til bæredygtig vækst og velfungerende infrastruktur. På uddannelsesinstitutionerne skal der igangsættes mere målrettet udvikling af stærke faglige og innovative kompetencer og iværksætterlyst.

Kommuner og region vil realisere langsigtet udviklingsplan

Det har 28 borgmestre i og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden netop givet hinanden håndslag på at arbejde for i fællesskab. Det er første skridt i realiseringen af den regionale udviklingsplan, som Region Hovedstaden vedtog i slutningen af 2012, og som nu skal føres ud i livet.

Visioner for både erhverv, uddannelse, klima og trafik

Den regionale udviklingsplan er en visionsplan for hovedstadsregionens udvikling på tværs af geografi og myndigheder. Planen har fokus på fire områder: Erhverv, uddannelse, klima og trafik.

Hovedstaden skal være nordeuropæisk forbillede

Hovedmålsætningen for udviklingsplanen er, at hovedstadsregionen skal være et nordeuropæisk forbillede for inden for bæredygtig vækst, viden og livskvalitet. Og det kræver en samlet indsats på flere områder, understreger Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Hovedstaden:

Vi skal se udad og turde gribe fremtiden

- Som Danmarks vækstmotor skal vi orientere os internationalt og ikke sammenligne med andre danske regioner. Vi konkurrerer med andre storbyer i Europa om arbejdskraft og investeringer, og for at gøre os attraktive er det nødvendigt med et godt samarbejde på tværs af myndighederne. Det har vi allerede på trafik- og klimaområdet, og vi skal også styrke den fælles indsats på forsknings- og uddannelsesområdet. Vi skal turde fremtiden og gribe den aktivt i stedet for at følge efter og rette ind, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Behov for at trække på samme hammel

Også Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune og formand for Kommunekontaktråd Hovedstaden er enig i behovet for at trække på samme hammel:

Konkret handlingsplan skal realisere visionen

- Konferencen i dag viser, at samarbejdet mellem offentlige og private aktører står stadigt stærkere om en fælles strategi. Alle temaer i den regionale udviklingsplan er vigtige og skal spille sammen, for at vi kan skabe brændstoffet til fremtidens udvikling. Handlingsplanen for udmøntning af den regionale udviklingsplan er et godt fundament at videreudvikle i fællesskab.

Læs mere om Region Hovedstadens regionale udviklingsplan (pdf-fil, åbner i nyt vindue)

Yderligere oplysninger

  • Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, tlf. 43 64 25 21 (hjemme)
  • Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune og formand for Kommunekontaktråd Hovedstaden, tlf. 43 68 68 68
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør