Leder af visitationen i Gladsaxe Kommune Sofie Seemann og projektleder for Nem Vej, Anne Dalgaard. Foto: Jon Rytter.

Lederpris for samarbejde mellem akutmodtagelse og kommune

Region Hovedstadens Lederpris 2019 går til ledende oversygeplejerske Susanne Juul fra Herlev og Gentofte Hospitals Akutmodtagelse og leder af Visitationen i Gladsaxe Kommune Sofie Seemann.
Vent...

​Nem Vej for patienten

Alle er enige om, at vi skal have et mere sammenhængende sundhedsvæsen – og årets vindere af Region Hovedstadens Lederpris viser hvordan i praksis.
Akutmodtagelsen på Herlev Hospital har sammen med Gladsaxe Kommune fundet en enkel løsning på samarbejdet.

De kalder konceptet Nem Vej. Det handler om de patienter, der har mest brug for, at hospital og kommune taler sammen, fordi de har brug for pleje eller forebyggelsestiltag i eget hjem efter udskrivelse fra hospitalet.

Bag Nem Vej står ledende oversygeplejerske Susanne Juul fra Herlev Hospitals Akutmodtagelse og leder af Visitationen i Gladsaxe Kommune Sofie Seemann. De vinder årets lederpris for initiativet, der nu kan kopieres af andre kommuner. 

Projektleder Anne Dalgaard har også en stor aktie i projektet.

Hør prisvinderne efter overrækkelsen

Lederprisen blev overrakt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen på Region Hovedstadens lederkonference den 20. november.

Varighed: 0.59 min.

Video: Derfor vinder de Lederpris 2019
Varighed: 2:20 min.
I filmen forklarer projektleder Anne Dalgaard fra Akutmodtagelsen på Herlev Hospital, hvordan Nem Vej fungerer.

Nem Vej er et samarbejde, hvor hospitalet kan ringe på et direkte nummer til en sygeplejerske i kommunen og få at vide, om kommunen kender patienterne og hvilken hjælp, de får. På den måde kan hospitalet sikre den bedste pleje og behandling af patienten under indlæggelsen.

Den typiske patient, der får glæde af Nem Vej, er den ældre, medicinske patient, der er falder og slår sig, men ikke nødvendigvis brækker noget.

Når patienten udskrives, ringer hospitalet igen til kommunen for at fortælle, hvad de har fundet ud af, og hvad kommunen bedst kan gøre for patienten i eget hjem, bl.a. omkring forebyggelse.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor