Nem Vej for patienten
Alle er enige om, at vi skal have et mere sammenhængende sundhedsvæsen – og årets vindere af Region Hovedstadens Lederpris viser hvordan i praksis.
Akutmodtagelsen på Herlev Hospital har sammen med Gladsaxe Kommune fundet en enkel løsning på samarbejdet.
De kalder konceptet Nem Vej. Det handler om de patienter, der har mest brug for, at hospital og kommune taler sammen, fordi de har brug for pleje eller forebyggelsestiltag i eget hjem efter udskrivelse fra hospitalet.
Bag Nem Vej står ledende oversygeplejerske Susanne Juul fra Herlev Hospitals Akutmodtagelse og leder af Visitationen i Gladsaxe Kommune Sofie Seemann. De vinder årets lederpris for initiativet, der nu kan kopieres af andre kommuner.
Projektleder Anne Dalgaard har også en stor aktie i projektet.
Hør prisvinderne efter overrækkelsen
Lederprisen blev overrakt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen på Region Hovedstadens lederkonference den 20. november.Varighed: 0.59 min.
Video: Derfor vinder de Lederpris 2019Varighed: 2:20 min.
I filmen forklarer projektleder Anne Dalgaard fra Akutmodtagelsen på Herlev Hospital, hvordan Nem Vej fungerer.
Nem Vej er et samarbejde, hvor hospitalet kan ringe på et direkte nummer til en sygeplejerske i kommunen og få at vide, om kommunen kender patienterne og hvilken hjælp, de får. På den måde kan hospitalet sikre den bedste pleje og behandling af patienten under indlæggelsen.
Den typiske patient, der får glæde af Nem Vej, er den ældre, medicinske patient, der er falder og slår sig, men ikke nødvendigvis brækker noget.
Når patienten udskrives, ringer hospitalet igen til kommunen for at fortælle, hvad de har fundet ud af, og hvad kommunen bedst kan gøre for patienten i eget hjem, bl.a. omkring forebyggelse.