Liv, sundhed og glade dage lige nu i Øksnehallen i København


3000 børn og voksne har indtil videre besøgt Region Hovedstadens Sundhedsdage fredag. Fra den 19.-21. september byder Danmarks største sundhedsvæsen på mere end 100 gratis aktiviteter og oplevelser
Børn, der puster et svinehjerte op. Børn, der rører ved en rigtig moderkage og klipper navlestrengen over. Skoleklasser, der lærer førstehjælp, og voksne, der sniger sig til et stykke lækkert hospitalsmad. Hundredevis af mennesker, der kigger op i luften efter en akuthelikopter, der lander på Vesterbro.

​​(01:47)

Igen i år byder Region Hovedstadens sundhedsvæsen på masser af aktiviteter for hele familien på de tre Sundhedsdage fra den 19.-21. september.

Den første dag fredag var 3000 børn og voksne indtil klokken 14 gået ind i Øksnehallen på Vesterbro.

Ser her hvordan en gruppe dr​enge og piger reagerede, da de så en moderkage for første gang:

Tag nysgerrigheden under armen

Der er noget for store og små med mere end 100 aktiviteter og oplevelser i løbet af de tre Sundhedsdage, hvor der er gratis adgang.

Læger, sygeplejersker og eksperter står klar til at vise det nyeste inden for robotter på hospitalet og konsultationer over computeren fra dit eget hjem. Alle kan få undervisning i førstehjælp. Børn kan indlægge deres bamse på bamsehospitalet, tage en blodprøve på den og lege læge for en dag. Smag på det nordiske køkken, der serveres for patienter på Herlev Hospital, tænd det blå blink på en ambulance og prøv at styre en operationsrobot. Hver dag er der også debat ved regionens politikere om fx stress, brugerbetaling i sundhedsvæsnet og mænds sundhed.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), glæder sig over, at borgerne får et godt indblik i sundhedsvæsnet.

- Med de tre Sundhedsdage giver vi borgerne i Region Hovedstaden en unik mulighed for at blive udfordret på deres viden og få en indsigt ind i en spændende verden, som de fleste kun stifter bekendtskab med nogle få gange i deres liv. Børnefamilier kan bruge et besøg i Øksnehallen til at vise deres børn, at hospitalet ikke er et farligt sted at befinde sig, og at lægen og sygeplejersken er én, man sagtens kan tale med. Det er en oplagt for både børn og voksne at få nogle lærerige dage sammen og samtidig lære Danmarks største sundhedsvæsen bedre at kende, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Se programmet, tjek det interaktive kort over de mange stande i Øksnehallen og følg med i liveberetninger på Sundhedsdagenes Facebook-side

Du kan se og downloade program​​met her

Fakta:

  • Sidste år var flere end 13.500 borgere og 50 skoleklasser til Region Hovedstadens Sundhedsdage.
  • Under de fire overskrifter: Akutberedskab, Fremtidens Hospital, Børn & Unge samt Folkesygdomme fordeler mere end 100 aktiviteter og oplevelser sig i Øksnehallen på Vesterbro.
  • Udenfor lander Region Hovedstadens akuthelikopter hver dag kl. 12, hvis den ikke er optaget andetsteds. Herude er der også en beredskabsøvelse hver dag kl. 11 med en fastklemt person, der skal reddes ud af en bil.
  • Det er gratis at besøge Sundhedsdage, og det er muligt at købe forfriskninger på stedet.
  • Åbningstider er: fredag den 19. september kl. 9-17, lørdag den 20. september kl. 10-17 og søndag den 21. september kl. 10-17.
Yderligere oplysninger:

  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88 – herunder også kontakt til regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S)
Redaktør