Madpanel sætter sig til bords i Region Hovedstaden

​Fredag d. 27. januar skærper Region Hovedstadens nye Madpanel appetitten, når de otte medlemmer tager for sig af retterne på Hvidovre Hospital. Både mad, spiseomgivelser og den samlede måltidsoplevelse er på panelets menu. Det er det fordi, at du bliver hurtigere rask hvis du får god og appetitlig mad.

Hvordan smager det? Ser maden appetitlig ud? Er spiseomgivelserne gode? Disse spørgsmål og mange flere er på menukortet for det nye Madpanel, som fredag starter deres arbejde på Hvidovre Hospital. Panelet består af otte nuværende og tidligere patienter, og de skal i løbet af 2017 besøge regionens hospitaler og psykiatriske centre. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) får også en plads ved bordet på fredag i anledning af projektets start. 

- Vi ved, at maden betyder utroligt meget for at komme sig, hvad enten man har været igennem en operation, en hård fødsel eller noget helt tredje. Flere behandlinger kan også gøre, at man mister smagssansen og så er underernæring en risiko. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får sat gang i dette arbejde, som skal hjælpe med at give meget konkrete input til, hvor vi kan gøre det bedre. Jeg er spændt på at møde det frivillige panel og glæder mig til at følge deres arbejde fremadrettet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

God behandling kræver god mad

Madpanelet får den samme spiseoplevelse som patienterne ved at spise den samme mad i samme omgivelser. Dermed kan panelet give en evaluering af måltidet som helhed. Alle besøgene slutter med, at Madpanelet mødes med det relevante køkkenpersonale og medarbejderrepræsentanter og giver feedback.
- Vi vil gerne give de mennesker, der kommer på vores hospitaler en tryg og imødekommende oplevelse, og her spiller måltiderne en væsentlig rolle. Derfor er det vigtigt for mig, at vi bliver ved med at have fokus på måltidet som helhed. En del af at få en god behandling er at få god mad, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta:

• Besøget på Hvidovre Hospital fredag d. 27. januar er det første af i alt ti planlagte besøg.
• Madpanelet skal besøge i alt syv hospitaler og tre psykiatriske centre.
• Hvert besøg forventes at tage omkring tre timer og er planlagt til at ligge ved frokosttid. 
• Besøgene slutter efter planen i efteråret 2017 og vil blive fulgt op af en evalueringsrapport.

Yderligere information:

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88Redaktør